Hlavní obsah

Liberec stále bez trenéra, Ščasný odmítl

PRAHA

Trenérem fotbalistů Slovanu Liberec se nestane Zdeněk Ščasný, třebaže dostal od severočeského klubu nabídku. Šestačtyřicetiletý kouč ji v sobotu večer odmítl, což kouč potvrdil v rozhovoru pro ČTK. Liberec shání nového trenéra poté, co ze Slovanu dobrovolně odchází do Slavie Praha Josef Csaplár, polovina trenérské dvojice Csaplár - Ladislav Škorpil.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Ladislav Škorpil si na nového parťáka na trenérské lavičce v Liberci musí ještě počkat

Článek

Ščasný, někdejší kouč Sparty a Viktorie Žižkov, přiznal, že ho nabídka potěšila, ale dlouho nad ní nespekuloval. "Vzal jsem si sice asi tři dny na rozmyšlenou, jenže neměl jsem o čem dumat. Rád bych si teď nějaký čas od fotbalu odpočinul, a tak během jara chci zůstat bez angažmá, což jsem po včerejším návratu ze zahraničí libereckým funkcionářům vysvětlil," dodal kouč.

"Přiznávám, že pokud by podobná nabídka přišla za půl roku, ani na okamžik bych neváhal," tvrdil Ščasný, podle něhož je Liberec pro každého kouče atraktivní štací.

Ščasný před několika týdny dobrovolně ukončil své angažmá v řeckém klubu OFI Kréta, kde působil od loňského léta. Klub o jeho služby stál i nadále, ale trenér se rozhodl vrátit zpět do Čech. O tom, kdo během zimní pauzy po odchodu Csaplára tým převezme, se zatím jen spekuluje.

Reklama

Související témata: