Hlavní obsah

Slavia se odvolala proti dvouzápasovému trestu pro Simu

Fotbalová Slavia se odvolala proti dvouzápasovému trestu pro ofenzivního záložníka Abdallaha Simu za vyloučení ve 24. kole první ligy s Opavou. Devatenáctiletý senegalský kanonýr má po verdiktu disciplinární komise Ligové fotbalové asociace přijít o venkovní utkání nejvyšší soutěže v Brně a následné derby v Edenu se Spartou. Obhájce titulu a lídr ligové tabulky o odvolání informoval na twitteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie Praha vidí od sudího Cieslara červenou kartu během utkání s Opavou.

Článek

Sima byl minulý víkend při výhře Slavie 4:0 nad Opavou vyloučen ve 22. minutě poté, co mimo vápno ostrým šlapákem trefil brankáře Tomáše Digaňu. Sudí Ondřej Cieslar nejprve senegalskému útočníkovi udělil žlutou kartu, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ho vyloučil.

Sudí vyhodnotili zákrok jako surovou hru za použití nepřiměřené síly, při níž došlo k ohrožení zdraví soupeře. Komise rozhodčích verdikt akceptovala.

Sima patří ke klíčovým hráčům Slavie. Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský ho zařadil do A-týmu teprve v průběhu podzimu z rezervy, talentovaný ofenzivní univerzál ale od té doby vstřelil v lize 11 gólů a dělí se o pozici druhého nejlepšího kanonýra soutěže za spoluhráčem Janem Kuchtou. V prosincovém derby na Spartě přispěl dvěma brankami k výhře 3:0. Slávisté nyní doufají, že by odvoláním mohli zvrátit jeho neúčast v druhém souboji s letenským rivalem v této sezoně.

Reklama

Související témata: