Hlavní obsah

Pešek svlékl Provoda, je novým králem asistencí

Může se těšit na speciální dres se zlatým číslem, z něhož vysvlékl svého předchůdce, slávistu Lukáše Provoda. Liberecký záložník Jakub Pešek je v pořadí pátým Přihraj:Králem asistencí sezony fotbalové Fortuna ligy. Ve sledovaném období 21. až 25. kola si připsal dvě asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pešek (vpravo) ze Slovanu Liberec a Michal Sáček ze Sparty.

Článek

Sedmadvacetiletý záložník Jakub Pešek zasáhl ve sledovaném období 21. až 25. kola do všech pěti zápasů libereckého Slovanu. Hned ve čtyřech z nich nastoupil v základní sestavě, v jednom případě proti Jablonci naskočil do hry z lavičky náhradníků.

Někdejší hráč Sparty či Českých Budějovic si připsal dvě asistence. První v duelu proti Pardubicím, kdy přihrával na gól na 4:0 a Slovan v zápase nakonec zvítězil 4:1. Následně zazářil i v zápase 22. kola s Příbramí, kdy vstřelil rozhodující branku a o minutu později asistoval u Sadílkova gólu na konečných 2:0 pro severočeský tým.

Dvě asistence měla další šestice fotbalistů, ale ve prospěch Jakuba Peška rozhodl nejvyšší údaj v počtu přihrávek do gólové šance. Připsal si jich sedm.

Pešek nastoupí v následujících pěti zápasech s označením Přihraj:Král asistencí na rukávu a po skončení sezony bude dres i s jeho podpisem vydražen. Výtěžek aukce poputuje na Nadační fond Zelený život.

Reklama

Související témata: