Hlavní obsah

Opavský Rataj bude hostovat v týmu norského mistra

Opava

Talentovaný opavský fotbalista Tomáš Rataj odchází hostovat do týmu úřadujícího norského mistra Bodö/Glimt. Osmnáctiletý útočník bude v klubu hostovat do konce roku, součástí dohody je i opce na případný přestup. V novém působišti si může zahrát předkolo Ligy mistrů.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Věříme, že se Tomášovi podaří v nabitém kádru prosadit a bude mít prostor naplno ukázat, co v něm dřímá," uvedl předseda představenstva opavského klubu Zdeněk Viktorin v tiskové zprávě.

Opavský odchovanec Rataj si v letošní sezoně připsal 17 startů v české nejvyšší soutěži. Díky své trefě v podzimním utkání s Mladou Boleslaví se stal ve věku 17 let, osm měsíců a 21 dní nejmladším střelcem v historii klubu, čímž překonal dlouholetý klubový rekord Lumíra Sedláčka.

"Jsem přesvědčený o tom, že pro Ratyho rozvoj, i reklamu celého klubu je to výborná věc. Navíc za zajímavých finančních podmínek. Raty udělal za poslední rok obrovský progres a to jak silově, tak rychlostně. Samozřejmě má i nedostatky, ale bude mít opravdu špičkové podmínky pro svůj rozvoj. Zároveň jde o další důkaz, že práce s mládeží se tady dělá dobře a má obrovský smysl," uvedl trenér Opavy Radoslav Kováč.

Bodö/Glimt zatím v novém ročníku norské ligy vyhrálo oba zápasy a se šesti body mu patří v neúplné tabulce první místo. Naopak Slezané jsou v končící nejvyšší soutěži se 17 body poslední a jsou prvním známým sestupujícím.

Reklama

Související témata: