Hlavní obsah

Slovácko v Evropě? Obrovský úspěch, který bude doceněn až s odstupem času, tvrdí kouč Svědík

Už jen hodně divoká teorie by je mohla připravit o postup do evropských pohárů. Fotbalisté Slovácka remizovali v ligovém duelu s Bohemians 1905 1:1, ale přesto po závěrečném hvizdu zněl jejich kabinou vítězný ryk. Hradišťský trenér Martin Svědík netajil obrovskou spokojenost.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík

Článek

Co říkáte tomu, že si Slovácko zahraje předkolo nově vzniklé Konferenční ligy?

Je to pro náš klub obrovský úspěch, který bude podle mého názoru doceněn až s odstupem času.

Jak hodnotíte duel s Bohemkou?

Proti kvalitnímu soupeři, jehož se v poslední době drží výtečná forma, jsme začali dobře. Povedlo se nám vstřelit vedoucí gól. Zhruba od dvacáté minuty jsme ale pustili Pražany do hry. Byli jsme málo důrazní, při gólové trefě Levina jsme mu nechali až příliš mnoho prostoru. Velká škoda, že Navrátil pak po vyrovnání zahodil stoprocentní tutovku. Příležitost, v jaké se ocitl, musí rozhodně proměnit.

Zdálo se, že ve druhé půli šancí na obou stranách výrazně ubylo...

Kvalitou za první notně zaostala. Byla v ní spousta ztrát balonů. Obě mužstva si hlavně dávala pozor, aby se nedopustila klíčové chyby. Bohemka u nás předvedla velmi dobrý výkon. Plichta je asi zasloužená.

Proč váš nejlepší kanonýr Kliment nenastoupil v základní sestavě?

V týdnu toho kvůli menšímu zranění z minulého utkání v Karviné moc nenatrénoval. Byl schopen zvládnout jen část utkání. Nechtěli jsme riskovat zhoršení jeho zdraví.

Dokázal jste si před sezonou představit, že dvě kola před koncem prvoligového ročníku budete slavit postup do pohárové Evropy?

Asi ne. Vždyť v Hradišti bylo donedávna hlavním cílem vyhnout se bojům o záchranu. Sezonu nám navíc hodně ztížil covid. Po nucené karanténě jsme se trochu zadrhli, ale naštěstí jsme se zavčas vzpamatovali. Povedlo se nám ji dotáhnout do úspěšného konce.

Může Slovácko v Konferenční lize uspět?

Bude potřeba se na ni po všech stránkách dobře připravit. Hlavně co se týká šíře kádru. Už teď víme, že odejdou dvě opory. Pro regionální tým, jakým Slovácko je, nebude snadné zvládnout úspěšně tři soutěže.

Povedete Slovácko i v příští sezoně?

To je předčasná otázka. Teď mám v hlavě, abychom co nejlíp zvládli závěrečná dvě ligová střetnutí v Českých Budějovicích a derby se Zlínem. Nejlépe obě vítězně.

Info k MS v hokeji 2021:

Reklama

Související témata: