Hlavní obsah

Kobra přes palubu! Ondrášek v Plzni končí, hledá si angažmá

Plzeň
Aktualizováno

Stál je slušný balík peněz, na začátku minulé sezony ho po zahájení ročníku museli vykoupit z Ameriky. Angažmá populární Kobry ve Štruncových sadech ovšem happy endem neskončilo. Reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek po necelém roce ve Viktorii Plzeň končí. Fotbalista, který v kvalifikaci svým gólem rozhodl o skalpu Anglie, ale do nominace na právě probíhající EURO se kvůli poklesu formy nevešel, si může hledat angažmá. Podobně jako obránce Radim Řezník se do přípravy s mužstvem o víkendu už ani nezapojí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ondrášek z Viktorie Plzeň oslavuje gól.

Článek

Plzeň se v posledních týdnech mění, trenéra Michala Bílka čeká přestavba týmu.

Viktorka strádá neúčastí v evropských pohárech, na něž byla v nedávných sezonách zvyklá. Bez lukrativních bonusů musí šetřit, a tak se naplňují prognózy, že někteří hráči s většími platy budou muset odejít.

Správnej blázen Zdeněk Ondrášek. Svítivou barvu venkovních reprezentačních dresů chtěl mít na hlavěVideo: Sport.cz

Kabinu již vyklidili David Limberský s Tomášem Hořavou, oba ukončili profesionální kariéru. Kontrakty vypršely Ubongu Ekpaiovi s Adamem Hlouškem. A teď poslední novinka - do přípravy Viktorie se nezapojí ani Radim Řezník se Zdeňkem Ondráškem.

„Oba mají od klubu svolení k jednání o novém angažmá," avizuje klub na svém webu.

Slibný začátek, ke konci spíš lavička

Viktoria se bezprostředně po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů a debaklu v Liberci vydala na fotbalovou burzu a investovala do atraktivního jména. Dallas za Ondráška původně požadoval částku okolo 25 milionů korun, nakonec se Plzni podle zákulisních zpráv podařilo srazit cenu až někam k 16 milionům.

Dvaatřicetiletý českobudějovický odchovanec měl ve Viktorii loni v září slibný začátek, postupně se mu však přestalo dařit a vypadl ze základní sestavy. Nejslavnější okamžik kariéry prožil předloni v říjnu, kdy při debutu za národní celek rozhodl jako střídající hráč o vítězství 2:1 nad Anglií.

Plzeň zahájí letní přípravu o víkendu testy. S předstihem klub oznámil příchod Jhona Mosquery z Liberce, během pátku také angažování Ondřeje Pachlopníka z Brna. Na zkoušku pak přípravu absolvují brankář Marián Tvrdoň z Ústí nad Labem a senegalský záložník Modou N'Diaye z Táborska. Z Vyšehradu přicházejí mladí hráči Adam Alexandr a Dominik Kříž.

Bílkovi se na prvním pondělním tréninku bude hlásit i řada viktoriánů, kteří v minulé sezoně působili na hostováních. Konkrétně jde o útočníka Tomáše Chorého (Zulte Waregem/Belgie), záložníky Michala Hlavatého (Pardubice), Marka Alvira (České Budějovice), Dominika Janoška (Zlín) a obránce Luďka Pernicu (Brno) se Šimonem Gabrielem (Teplice). Reprezentační povinnosti na EURO si plní Jakub Brabec, do přípravy se tedy zapojí později. V rekonvalescenci po dlouhodobém zranění je Václav Míka.

Reklama

Související témata: