Hlavní obsah

Sparta vyrukovala po českém reprezentantovi, hlásí v Nizozemsku

Praha
Aktualizováno

Připravují se na středeční pohárovou odvetu s Rapidem Vídeň, zároveň se však dál rozhlížejí po přestupním trhu. Podle nizozemského webu ED má fotbalová Sparta vážný zájem o záložníka Michala Sadílka. Český reprezentant dokonce s klubem neodcestoval do Turecka k odvetě předkola Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sadílek ze Slovanu Liberec během utkání na Spartě.

Článek

PSV Eindhoven vykročil do 2. předkola Ligy mistrů náramně. Doma porazil Galatasaray 5:1. K odvetě do Istanbulu ovšem neodletěl Michal Sadílek. Podle nizozemských médií může být důvodem absence českého reprezentanta případný odchod. A jedním z vážných zájemců je také Sparta.

Talentovaný záložník strávil minulou sezonu na hostování v Liberci. Sparta by ho chtěla na hostování s opcí, čemuž by mohlo být PSV také nakloněno.

Sadílkova smlouva v Nizozemsku totiž končí už příští rok. Sportovní ředitel Tomáš Rosický nedávno v klubovém videu zájem o 22letého fotbalistu nepopřel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený Michal Sadílek během tréninku fotbalové reprezentace.

Sadílek je defenzivní záložník nebo levý obránce. V Eindhovenu působí již od léta 2015.

„Sparta má o Sadílka vážný zájem, ale Eindhoven zatím ještě oficiální nabídku neobdržel. Šlo by o hostování s opcí na přestup," hlásí nizozemský deník Eindhovens Dagblad.

Nedává smysl hrát čtvrtfinále v Ázerbájdžánu, nechápe Michal Sadílek dalekou cestu do BakuVideo: Sport.cz, FAČR

Sadílek byl členem národního týmu, který na nedávném EURO postoupil do čtvrtfinále.

Hlavním úkolem Sparty je teď každopádně postup do 3. předkola Ligy mistrů. Ve středeční domácí odvetě bude dohánět manko 1:2 z prvního duelu s Rapidem.

Reklama

Související témata: