Hlavní obsah

Sen se zhroutil. Mladý Brazilec opouští Slavii

Praha

Vkládaly se do něj velké naděje, které se však nenaplnily. Brazilský fotbalový talent João Felipe se do áčka Slavie neprosadil a český klub opouští. Z Česka se vrací do rodné Brazílie. Klub informaci oznámil na svých oficiálních stránkách.

Foto: Sk Slavia Praha

Brazilec João Felipe se nakonec do áčka Slavie neprosadil.

Článek

„Brazilský křídelník João Felipe vyjádřil přání vrátit se domů do Brazílie. Jeho působení ve Slavii, od kterého obě strany očekávaly více, bylo tak ukončeno. Joãovi přejeme mnoho štěstí v životě i v další kariéře," stojí na facebookovém profilu slávistické mládeže.

Rodák z Cruzeira zaujal Slavii před dvěma roky na letním mládežnickém turnaji CEE Cup a následně podepsal s pražským klubem smlouvu do června 2023.

„Cítím se tu velmi šťastný. Prožívám tu nejlepší fázi svého života. Žiji si svůj sen," hlásil tehdy.

Fanoušky udivoval skvělou míčovou technikou. Ještě v mládežnické obdobě Ligy mistrů UEFA Youth League rozhodl v sešívaném dresu domácí zápas s Dortmundem a milánskému Interu nasázel dokonce hattrick.

Skvělý debut zažil i v seniorském áčku, když coby osmnáctiletý náhradník naskočil do pohárového duelu s Vyšehradem a hned zaznamenal gól, kterým přispěl ke kanonádě 8:0.

Jenže od té doby uplynuly dva roky a důvěru kouče Jindřicha Trpišovského si nezískal. A moc se neprosadil ani v béčku hrajícím ČFL. Brazilcův sen se zhroutil a v Edenu nakonec končí téměř dva roky před vypršením smlouvy.

Reklama

Související témata: