Hlavní obsah

Sparta nasázela ve Zlíně pět gólů, lize však dál vévodí Plzeň. Také Baník si zastřílel

Aktualizováno

Domácí pohár vyplnil týden, sobotní program 9. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zápasy. Sparta zvítězila ve Zlíně vysoko 5:2 a alespoň do neděle se posunula na druhou příčku. Lize dál vládne plzeňská Viktoria, která si těsnou výhrou 1:0 v azylu Pardubic upevnila první příčku. České Budějovice porazily Karvinou 3:1, Baník si doma poradil s Bohemians a zvítězil 4:1.

Foto: sparta.cz

Fotbalisté Sparty se radují po Čelůstkově gólu ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští měli motivaci oplatit Pardubicím porážku 0:3 z konce minulé sezony. Pardubičtí v sezoně zatím tápou. V nejvyšší soutěži vyhráli jediný duel a jsou až třináctí, navíc v úterý vypadli z poháru po prohře 0:2 v Jihlavě. Viktoria do osmifinále postoupila díky vítězství 2:1 nad dalším druholigovým soupeřem Příbramí.

Favorit se v Ďolíčku prosadil, i když musel čekat až do 75. minuty. Pak se trefil kapitán Hejda, zajistil výhru 1:0 a potvrdil skvělý vstup Plzně do ligové sezony.

Sparta v MOL Cupu jistě zvítězila 3:0 na půdě druholigové Líšně a dosáhla první soutěžní výhry od reprezentační pauzy po třech utkáních. Před derby se Slavií si už nemohla dovolit ztratit body. Pod vedením kouče Vrby ještě nikdy neměla tři kola bez vítězství, což se potvrdilo. Ve Zlíně si zastřílela, výsledkem je divoké skóre 5:2, vynikající partii odehrál především reprezentant Pešek. Pražané porazili jedenáctý Zlín v pěti z posledních šesti ligových střetnutí.

Ostrava hostila Bohemians 1905. Klokani se sice brzy ujali vedení, domácí však ještě do přestávky vyrovnali a po přestávce třemi góly rozhodli. Baník se dál drží na čtvrtém místě, porazil svého soupeře v sedmi z posledních osmi ligových soubojů. Bohemians klesli na desátou příčku tabulky.

Předposlední Karviná, která jako jediný tým v ligovém ročníku ještě nezvítězila, zavítala do Českých Budějovic. Dynamo sice poslední tři kola nebodovalo, ani tentokrát se ovšem hosté bodového zisku nedočkali. Jihočeši sice prohrávali, nakonec však jistě zvítězili 3:1 a vyhoupli se na osmé místo. Karviná venku v lize 9x za sebou nezvítězila, 4x po sobě tam prohrála.

Program 9. ligového kola:
Sobota
České Budějovice - Karviná 3:1
Branky: 28. Van Buren, 35. Hora, 60. Mihálik - 26. Křapka
Ostrava - Bohemians 4:1
Branky: 37. Budínský, 48. Kuzmanovič, 65. Pokorný, 74. Almási - 10. Chramosta
Pardubice - Plzeň 0:1
Branka: 75. Hejda
Zlín - Sparta 2:5
Branky: 41. Simerský, 90. Poznar - 8. Čelůstka, 45.+1 Panák, 57. Pešek, 81. vlastní Simerský, 90.+1 Minčev
Neděle
16:00 Jablonec - Liberec
16:00 Teplice - Olomouc
16:00 Mladá Boleslav - Slovácko
19:00 Slavia - Hradec Králové

Reklama

Související témata: