Hlavní obsah

Stoch se trefil proti Slavii, ale neslavil. Pak šel s Pražany na děkovačku

René Machálek, Zdeněk PavlisSport.cz

Pět minut a prásk. Přesně tolik času potřeboval v 11. kole fotbalové Fortuna ligy zkušený slovenský záložník Miroslav Stoch ve službách Liberce, aby překonal gólmana Slavie Ondřeje Koláře. Střídající eso Severočechů však nepelášilo radostně po hřišti, trefu jako bývalý slávista Stoch neslavil a ukázal respekt ke Slavii. V sešívaném dresu totiž v Česku před Libercem působil. Slovan nakonec s úřadujícím mistrem padl 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slovanu Liberec

Článek
Fotogalerie

Čekalo se, zda Miňo Stoch nevyběhne v základní sestavě. Stále však dohání manko ohledně fyzičky po dlouhé herní pauze, a tak od kouče Slovanu Luboše Kozla dostal jen roli střídajícího žolíka.

Na plac se slovenský hráč chystal za stavu 0:1, jenže smůla. Ještě než dostal šanci vystřídat, přidali sešívaní gól na 2:0. Trenér Liberce plán nezměnil a zkušeného borce na trávník stejně poslal. „Postavil jsem defenzivní sestavu a do ní Miňo nepasoval. Počítal jsem s jeho nasazením až ve druhé půli. Samozřejmě s představou, že prohrávat nebudeme nebo budeme prohrávat třeba jen o gól," poznamenal Kozel s tím, že si je dobře vědom hráčových kvalit. „S míčem to samozřejmě umí, ve finální fázi je kvalitním hráčem. Až přijdou zápasy, kdy budeme muset tvořit, budou to duely pro něj," věři kouč Slovanu.

Stoch kouči důvěru oplatil. Po pěti minutách pobytu na hřišti propálil Koláře, který se vrátil do branky mistrovského celku. Divoká oslava se nekonala, hráč ukázal, že Slavia, jako bývalý zaměstnavatel, je stále v jeho srdci. "Zvedl jsem ruce nad hlavu a gól neslavil," přiznal po utkání Stoch. Gól vstřelil u Tribuny Sever, kde sídlí tvrdé fanouškovské jádro sešívaných. Zdálo se, že s příznivci i komunikuje. "Jeden fanoušek tam křičel nějakou nadávku, to se mi nelíbilo. Ale jinak si moc přijetí od fanoušků vážím a jsem za něj rád," řekl slovenský fotbalista s tím, že gól nedal od chvíle, co pražský klub opustil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slovanu Liberec

"Za gól jsem rád, ale radost z něj je jen částečná, protože to mužstvu nepomohlo k lepšímu výsledku. Slavia byla hodně oslabená, jako už možná nikdy nebude. Možná se tu dal uhrát nějaký bodík," poznamenal před televizními kamerami.

"Já mu gól přeju. A moc, protože věřím, že mu pomůže," konstatoval liberecký kouč Kozel na adresu svého svěřence po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Luboš Kozel

Byť hrál Stoch za Liberec, s domácím týmem pak nečekaně absolvoval pozápasovou děkovačku. "Poslal jsem ho tam, protože při svém působení u nás odvedl skvělou práci. Všichni ho máme rádi a ten gól co dal, ten mu odpustíme," smál se trenér Slavie Jindřich Trpišovský

Že ale Stoch toužil po úspěchu modrobílých barev, o tom nikdo nemusel pochybovat. Pražané sice přidali třetí gól, slovenský jezdec ale stejně nechtěl dát Slavii ani píď hřiště k dobru. Tvrdě zajel do soupeře a vyfasoval žlutou kartu. Liberec však ke zvratu v utkání nevyburcoval.

Po utkání si vysloužil respekt televizního experta O2TV a to za vstřelený gól. "V české lize takových hráčů, co umí takhle situaci vyřešit, moc neběhá," složil Stochovi poklonu trenér David Holoubek.

Slavia po porážce v derby se Spartou získala další tři body do tabulky, díky výhře poskočila na druhé místo, kde má stejně bodů jako třetí Slovácko.

Reklama

Související témata: