Hlavní obsah

Slovácko jde před Spartu. Zabral i Liberec, bitva o záchranu skončila bez gólů

dos, rojSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka se posunuli minimálně do nedělního večera na druhé místo tabulky o dva body před Spartu, když ve 12. ligovém kole porazili gólem v nastavení Bohemians 1:0. Doma zabral také Liberec, který porazil Olomouc 2:0. Pardubice uhrály v záchranářském souboji se Zlínem jen bezbrankovou remízu. Duel Karviné s Baníkem byl v týdnu odložen.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z vítězství nad Bohemians.

Článek
Fotogalerie

V Uherském Hradišti to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, ale ve třetí minutě nastavení vystřelil domácím výhru po Sadílkově centru Cicília. Slovácko tak vyhrálo v lize popáté za sebou a v sezoně doma zůstalo stoprocentní. Klokani prohráli počtvrté z pěti posledních duelů v lize a v tabulce jsou desátí.

Liberec se po dvou porážkách dočkal výhry. Po čtvrt hodině dostal Slovan do vedení svým premiérovým ligovým gólem Christian Frýdek a po přestávce jistil výhru z penalty Júsuf. Severočeši se posunuli na dvanáctou příčku. Sigma venku podruhé za sebou prohrála a může přijít o šestou příčku. K dobru má ale středeční duel se Slavií.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Rigino Cicilia ze Slovácka oslavuje vítězný gól proti Bohemians.

V záchranářské bitvě v Ďolíčku gól nepadl. Velkou šancí pohrdl pardubický Cadu, který neproměnil penaltu. Východočeši v lize nevyhráli posedmé za sebou, Zlín se dočkal bodu po sérii pěti porážek.

Utkání Karviné s Ostravou bylo odloženo kvůli vysokému počtu nakažených covidem-19 v týmu MFK.

Reklama

Související témata: