Hlavní obsah

Udělali jsme v Plzni ostudu, výsledek si musíme důkladně rozebrat, zuřil Rada

Plzeň

Ve čtvrtek nadprůměrný výkon na evropské scéně, v neděli propadák v lize. Takového scénáře se drží Jablonec. Před dvěma měsíci po vysoké výhře v Žilině v play off Konferenční ligy dostal čtyřku v Olomouci, teď po solidním představení proti Randers (2:2) dopadl v Plzni ještě hůř - dostal potupného bůra (0:5).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Vojtěch Kubista z Jablonce a Jean-David Beauguel z Plzně.

Článek
Fotogalerie

„Hráči zřejmě neumí přešaltovat na ligu, výkony z pohárů v lize prostě nezopakují. Tohle nepochopím. Moc se netrénuje, jen se soustředíte na zápasy. Máme zkušené kluky, přesto jsme po poháru dostali v Olomouci čtyři góly, teď dokonce pět. Asi mají hráči hlavy jinak nastavené," zlobil se trenér Petr Rada, který nebere jako výmluvu, že Severočechy dohání náročný program. Oporám totiž nemůže ulevit, neboť má k dispozici úzký kádr.

„Chtěli jsme hrát poháry, věděli jsme, co nás čeká. Byli jsme připravení, že pojedeme systémem čtvrtek-neděle. Proto se ale přece fotbal hraje, aby se hrálo co nejvíc zápasů. Měli jsme sice menší časový odpočinek než Plzeň, ale dva dny na zregenerování stačí. Dojeli jsme na špatnou koncentraci. Udělali jsme ostudu, výsledek si musíme důkladně rozebrat," prohlásil Rada.

Severočeši sice nezačali v Doosan Aréně herně zle, jenže po první inkasované brance se sesypali. Vyhořeli především v defenzívní fázi. „Plzeň byla agresivní, my jsme hráli na pohodu, že se nemůže nic stát. Tohle se musí změnit," hřímal Rada. Jablonec v lize klopýtá, nevyhrál pětkrát za sebou. Pohárovým příčkám je notně vzdálený. „Výkony nebyly špatné, ale pokaždé nám do toho skočí pohár. Až teď v Plzni jsme zklamali. Věřím, že příště už naplno zabereme," dodal Rada.

Reklama

Související témata: