Hlavní obsah

Padesát! Kopic už zase pálí. Titul? Uvidíme po Slavii, říká plzeňský záložník

Robert NeumannSport.cz

Ta rána byla možná slyšet až za zdmi Doosan Arény. Janu Kopicovi spadl pořádný balvan ze srdce. Záložník Plzně zatočil rázně s herním i střeleckým trápením, v nedělním duelu proti Jablonci dvěma góly přispěl k hladké výhře lídra soutěže 5:0. V lize se trefil po dlouhých třinácti měsících.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Kopic z Plzně protrhl střeleckou smůlu a znovu se mohl radovat z gólu.

Článek

„Mezi profesionály jsem na gól nikdy tak dlouho nečekal. Už v posledních třech nebo čtyřech zápasech jsem měl tutovky, v hlavě jsem to trošku měl. Povedlo se mi dát Jablonci dva góly, paráda," zářil Kopic. Radoval se o to víc, neboť jeho druhá branka byla jubilejní 50. v české lize.

„Pamatuju si ten osmačtyřicátý, loni v září doma s Brnem. Tenkrát jsem si říkal, že bych mohl dát padesátku do Vánoc. Teď už nic plánovat určitě nebudu," culil se 31letý záložník. Citelně ho přibrzdila série zranění, která začala loni v prosinci. V duelu s Karvinou si poškodil postranní vaz v koleni, následně podstoupil operační zákrok. Na trávníky se vrátil v polovině dubna, o měsíc později byl ale znovu na marodce.

Aby smůly nebylo dost, zranil se hned v úvodním zápase této sezony, v předkole Evropské ligy proti běloruskému Brestu. Od konce srpna mu zdraví konečně drží, teď může definitivně říct: Jsem zase zpátky!

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jaroslav Zelený z Jablonce a Jan Kopic z Plzně.

Proti Jablonci se nejprve prosadil hlavou, po přestávce propálil Knoblocha za zadní tyč. I díky němu prožila Plzeň poprvé na podzim klidný zápas. Devět z deseti předchozích výher totiž docílila o gól, pouze nad Karvinou zvítězila o dva. „Na takový zápas jsme čekali. Předtím jsme vyhrávali o gól, soupeř mohl klidně vyrovnat v poslední vteřině," uvedl Kopic. Své góly příliš neoslavoval. Nikoli však kvůli jablonecké minulosti.

„Já nikdy moc neslavím. Že bych po hřišti běhal jako Mosquera nebo dělal kotouly a salta? Kdepak," smál se reprezentační záložník. Plzeň s jedenácti výhrami drží pevně pozici lídra. V neděli ji může ještě upevnit, v Edenu se postaví úřadujícímu mistrovi Slavii.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Plzně při kanonádě proti jablonci.

„Slovo titul v naší kabině zaznělo už po dvou kolech, ale ze srandy. Uvidíme po Slavii, pak se o něm už třeba moci bavit budeme. Ale víme, jak v Edenu poslední roky hrajeme. Nevyhráli jsme tam dlouho. Když už se píše, že tam můžeme něco udělat, tak dvacet minut nevylezeme z vápna. Uvidíme, co teď," dodal Kopic.

Reklama

Související témata: