Hlavní obsah

Pokuty? Nejsem jejich zastánce, ale tohle bylo nedůstojné, zlobil se trenér po výbuchu

Přes dva měsíce neslavili fotbalisté Jablonce ligové vítězství. Ani na evropské scéně za danou dobu žádného ze soupeřů nesložili na lopatky. Vrchol zmaru pak přišel v nedělním večeru v Edenu. V bitvě patnáctého kola nejvyšší soutěže svěřenci trenéra Petra Rady schytali pětigólový příděl od mistrovské Slavie. „Naprosto nedůstojný výkon," zlobil se šéf jablonecké lavičky.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Jablonecký kouč Petr Rada.

Článek

„Náš výkon byl hodně špatný, nedůstojný klubu hrajícího evropské poháry. Probíhající podzimní část maže všechnu dobrou práci předešlých sezon. Hlavně naše zápasy venku jsou tristní," posteskl si Petr Rada, trenér Jablonce.

Severočeši venku získali pouhé tři body z osmi utkání, v nichž ani jednou neslavili vítězství. „Může přijít zápas, který nám nevyjde, ale abychom dostali pětku v Plzni, na Slavii a čtyři branky v Olomouci, to je moc. Dávám fotbalu všechno, stejně to chci od hráčů," lamentoval Rada.

„Na Slavii jsme inkasovali do půlky ze třech jednoduchých situací naprosto laciné góly. Přitom kluci byli po reprezentační pauze odpočinutí, nažhavení... A dostaneme pětku," čertil se Rada. „Scénář je pokaždé stejný. Patnáct minut výkon opticky dává naději, pak se to sesype," zlobil se Rada.

„Hráči si musí uvědomit, že jejich fungování je nedůstojné vůči klubu. Vždyť jsme třináctí v lize. V žádném případě nechceme následovat příklad Mladé Boleslavi, která se minulou sezonu trápila až do konce soutěže u dna tabulky," děsil se Rada boje o záchranu.

„Pořád s hráči mluvíme. Rozebíráme situaci, debatujeme o všem. Máme zkušené fotbalisty, kteří mají něco za sebou. To bychom je museli vodit za ruku," hudroval Rada.

Rozhodně se nenechal ukonejšit skutečností, že v Konferenční lize, v níž hostí ve čtvrtek nizozemský Alkmaar, je Jablonec pořád ve hře o postup do jarní fáze.

„Pro mě nejde o žádnou náplast. Na každý tým přijde někdy krize. Čtyři roky jsme hráli v tabulce pořád nahoře. Nyní se nám nedaří, nemáme výsledky, což na hráče může dolehnout. Nebyli jsme na takovou situaci zvyklí. Jde o to, aby se v nastalé situaci nijak nevrtali, a pak nevěděli, jak z toho ven," nabádal Rada.

„Nejsem zastánce pokut, protože ty nic nevyřeší. Ale na pondělní trénink bych nejradši nešel," neskrýval Rada, jak moc jej jablonečtí hráči vytočili. „Asi měli hráči strach, protože jinak si ten výkon neumím vysvětlit."

Reklama

Související témata: