Hlavní obsah

O švýcarské nabídce Košťál neví

PRAHA

Prezident fotbalové Sparty Vlastimil Košťál neví nic o údajné nabídce českých podnikatelů žijících ve Švýcarsku na koupi Sparty. V některých médiích se dokonce objevila informace, že nabízejí 850 miliónů korun. "O celou záležitost se stará makléřská firma v Londýně a podle mých informací žádná taková nabídka neexistuje," řekl Právu Vlastimil Košťál.

Článek

"Dále jsou ve hře čtyři zájemci, ale jejich jména nebudu uvádět, protože jsem vázán dohodou. Jejich nabídky vyhodnocují v Londýně. Do poloviny roku by mělo být jasno. Pokud by nedošlo k prodeji Sparty, se stávajícím majoritním vlastníkem Axelem Diekmannem máme připraven plán na další pětileté období," dodal Košťál. Cena Sparty je přibližně miliarda, protože součástí prodeje je i 230 miliónů korun standardního úvěru.

Podle informací Práva by v oné skupině podnikatelů žijících ve Švýcarsku měl být i bývalý majitel Petr Mach. Před pěti lety měla o Spartu zájem rovněž blíže nespecifikovaná skupina podnikatelů ze Švýcarska, v níž měli být mimo jiné údajně i František Chvalovský a Antonín Charouz.

Od prodeje Sparty v závěru dubna odstoupila skupina PPF, která kromě klubu chtěla i vydavatelství Vltava-Labe-Press, což Diekmann odmítl. O Spartu se měl zajímat i thajský premiér Šinavatra, ale ten koupil třicet procent akcií FC Liverpool. Ve hře by mohla být ještě skupina Sekyra Group a tři zahraniční zájemci, z nichž jeden má být z východní Evropy a jeden z Japonska.

Reklama

Související témata: