Hlavní obsah

Slavia chce Skácela se Štajnerem

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie ve středu na řádném zasedání hodnotilo uplynulou sezónu. Klubové funkcionáře rozladilo letošní umístění, nejhorší výsledky 'sešívaných' v historii samostatné ligy budou mít výrazné ekonomické dopady na tým. Klub zároveň sdělil, že by pro příští ročník rád získal na hostování Rudolfa Skácela a Jiřího Štajnera.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Objeví se Rudolf Skácel (uprostřed) znovu ve slávistickém dresu?

Článek

Představenstvo ocenilo změnu atmosféry v kabině k lepšímu po příchodu nového kouče Josefa Csaplára. Ten v zimní přestávce vystřídal Miroslava Beránka. Realizační tým dostal i nadále důvěru.

Mužstvo by navíc mělo být posíleno. Mezi vytipovanými hráči, kteří by mohli v létě přijít, jsou právě Skácel se Štajnerem. Zatímco Skácel strávil letošní sezónu ve francouzském Marseille, kde se mu nepodařilo navázat na výkony ve slávistickém dresu, Štajner po půlroce v Hannoveru hostoval na pražské Letné. V dresu Sparty se však také příliš neprosadil.

O dalších jménech se bude teprve jednat.

Klub také poděkoval všem fanouškům, sportovcům i osobnostem veřejného života za projevy podpory pro Václava Kolouška, který se léčí z akutní leukémie.

:. ANKETA
Pomohl by Slavii příchod Skácela se Štajnerem? Hlasujte na konci článku.

Změna v odměňování

Pak už ale vedení vytýkalo. "Respektujeme zdravotní problémy, které mužstvo postihly, i podzimní odchody opor do zahraničí. Přesto se domníváme, že se stávajícím kádrem bylo možné během jarní části získat více bodů," sdělili šéfové klubu.

Nejvíce jim přitom vadila ztráta v utkání s Teplicemi, v němž Slavia promrhala dvoubrankové vedení a remizovala. Nespokojení byli také s přístupem hráčů v dalších utkáních, zejména na hřištích soupeřů.

Slavia si v příštím ročníku zahraje pouze Pohár UEFA, a to díky vývoji v domácím poháru. Neúčast v předkole Ligy mistrů bude mít společně se slabými ligovými výsledky dohru v podobě změn v odměňování týmu: "Bude mnohem více než v minulosti vázáno na výsledky. Změní se poměr fixních odměn a výkonnostních bonusů."

Reklama

Související témata: