Hlavní obsah

Csaplár slíbil po výhře pokuty

PRAHA

Tak tohle česká fotbalová liga nepamatuje: vyhrajete a trenér vám chce napařit pokuty. Slávistického trenéra Josefa Csaplára jeho hráči v 6. kole zase pěkně dopálili, podobně jako před týdnem při remíze v Mladé Boleslavi. "Budu jim nadávat, tohle je bude stát peníze," vykřikoval po výhře 2:1 nad nováčkem z Drnovic.

Foto: archiv

Trenéra Slavie Josefa Csaplára jeho svěřenci v utkání s Drnovicemi příliš nepotěšili.

Článek

Osmdesátiminutová idylka a rychlé vedení o dvě branky se slaboučkým soupeřem se totiž Pražanům změnily dílem okamžiku v jeden velký nervák.

Csaplár poslední minuty jen zoufale pokřikoval od lavičky na svůj tým topící se v chaosu, do něhož domácí uvrhl obrovskou minelou gólman Radek Černý. Ten v 81. minutě daleko a nesmyslně vyběhl proti útočníkovi Klinkovi, pro něhož nebylo problémem brankáře obhodit a skórovat do prázdné branky.

"Stačil ještě jeden dobrý centr a šli jsme domů s remízou. Zase se vloudila do našich hlav neprofesionalita a neserióznost. Opět jsme udělali dětské chyby. Pořád těm klukům opakuji, že 2:0 je nejošidnější výsledek, protože soupeř už nemá co ztratit. Rozum mi zůstává stát," kroutil hlavou Csaplár.

Zbončák zaplatí za gól pět tisíc

I samotní hráči si sypali popel na hlavu. Přiznávali, že se o výsledek s outsiderem báli. Přitom Drnovice na Strahově nepředvedly prakticky nic a s podobnými výkony budou jasným adeptem na návrat do druhé ligy.

"Měli jsme dát na 3:0 a bylo hotovo. Takto jsme jim dali šanci a oni se rvali až do konce. Přitom v první půli jsme nehráli vůbec špatně," vykládal obránce Miroslav Holeňák nastoupivší za Slavii poprvé od začátku po zranění kolena. "Už drží," usmál se.

"Strašně zbytečná komplikace. Podvědomě jsme druhou půli asi podcenili, trenér nám přitom o přestávce důrazně opakoval, abychom si dali pozor," pravil záložník Martin Zbončák, který vstřelil po Sedláčkovi druhou a vítěznou branku sešívaných.

Byl to jeho první gól v novém dresu po příchodu z Dynama Moskva. Kolik ho přijde na zápisném? "Pět tisíc. Ale já si počkám až do doby, kdy pro mě bude příznivější kurs dolaru, abych ušetřil," smál Zbončák, při ruském angažmá pobírající výplatu v dolarech.

"Teď ale asi půjdu na kapačky, jsem úplně hotovej. Ke konci jsem šlapal vodu, fyzicky budu úplně v pohodě až tak za týden čtrnáct dní." Jeho parťák z Moskvy - Stanislav Vlček - odehrál jen 25 minut.

Reklama

Související témata: