Hlavní obsah

Jun: Na konci jsme byli šťastnější

Josef PešoutSport.czPrávo

Až v poslední minutě utkání s Libercem rozhodl Tomáš Jun o pátém vítězství Sparty v novém ročníku první fotbalové ligy. "Využil jsem jediné chybičky soupeře. Obě obrany odvedly standard, ale na konci jsme byli šťastnější," říká útočník letenského klubu v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Jun, autor prvního gólu Sparty

Článek

Svým gólem jste zařídil vítězství Sparty v napínavém duelu v Liberci. Co podle vás rozhodlo? Šlo o oboustranně kvalitní zápas s řadou střel ze střední vzdálenosti. Adidasové míče létají dobře a navíc v Liberci je super hřiště, což tomu nahrávalo. Standard odvedly obě obrany, ale na konci jsme byli šťastnější.

Můžete popsat svou trefu? Využil jsem jediné chybičky soupeře. Odražený míč se dostal zpátky k Urbánkovi. Liberečtí obránci mě nechali trochu volného mezi dvěma hráči, a tak jsem přesný centr uklidil hlavou do sítě.

Kolikátý to byl váš střelecký zásah? V sezóně třetí a celkově pětadvacátý v ligové kariéře, takže jsem dosáhl menšího jubilea.

Jak moc si gólu ceníte? Dávám mu stejnou důležitost jako v Drnovicích, kde jsme otočili nepříznivě se vyvíjející zápas.

Sparta na podzim v lize ještě neprohrála a vede tabulku. Co tomu říkáte? Určitě jsme takový začátek potřebovali. Zvlášť proto, že ještě hrajeme Ligu mistrů a není snadné se z evropské scény znovu přeorientovat na domácí soutěž. Překvapilo mě, že na konci libereckého utkání chytaly křeče protihráče, i když se asi počítalo, že s přibývajícím časem se projeví únava spíše na Spartě.

Jak jste spokojen se svou pozicí v mužstvu? Těší mě, že v ligových bojích patřím do základní sestavy. Honza Rezek je zraněný a na střídání je připraven do útoku jen Michal Meduna. Většinou to táhneme s Milanem Pacandou a někdy i oba vydržíme na hřišti celých devadesát minut. Je to docela náročné, ale nedá se nic dělat. Od toho jsme ve Spartě.

Reklama

Související témata: