Hlavní obsah

Tvrdý dopad na zem, hodnotil debakl Vrba

Plzeň

Bylo toho na něho moc. Žádný div, když podobnou čtyřgólovou potupu zažil za dobu plzeňského angažmá trenér Pavel Vrba jen dvakrát. Před dvěma lety v ligovém duelu v Mladé Boleslavi, loni na podzim pak v domácím utkání Ligy mistrů s Barcelonou. Po euforii vyvolané výhrou v minulém kole na Spartě však bolel olomoucký výprask samozřejmě mnohem víc... „Obrovské ponaučení,“ hlesl Vrba, jakoby nechápající, co se s jeho mužstvem stalo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba se na své svěřence zlobil marně. Gesty debaklu nezabránil.

Článek
Fotogalerie

Po výkonu a výhře v minulém kole na Letné lze podobný útlum v zápase se zachraňující se Olomoucí skutečně pochopit těžko. Nějaké vysvětlení ale zřejmě máte?

Kdyby Ďuriš zužitkoval v úvodu zápasu dvě šance, do nichž se dostal, vyvíjel by se zápas zřejmě jinak. Anebo kdyby za stavu 0:2 vstřelil Petržela alespoň kontaktní gól. On ale z deseti metrů prázdnou bránu přestřelil, takže jsme dostali za vyučenou.

A zaslouženě, protože Olomouc měla vaši hru dokonale přečtenou a nastudovanou, takže vás přejela, až to hezké nebylo...

Zvládla zápas daleko lépe, ve druhém poločase byla aktivnější, pohyblivější, rychlejší, důslednější v osobních soubojích, zatímco my ztráceli míče ve středu hřiště a naše defenziva nesplňovala základní parametry. Ani bod jsme si nakonec nezasloužili, protože Olomouc byla lepším týmem.

Přitom v zadních řadách nastoupili hned tři reprezentanti zahrnovaní v minulých dnech a týdnech samou chválou a superlativy...

Jenže v defenzivě absolutně hořeli, v osobních soubojích si počínali nedůsledně, takže dovolovali soupeři chodit jednoduše do brejkových situací a nechávali jej tyto výpady zakončovat. Takřka každá olomoucká střela byla gólová, což se do skóre samo sebou promítlo. A to jsme měli ještě štěstí, že brankář Pavlík dvě tři další šance zlikvidoval.

Prostě totální kolaps a zmar...

Hlavně obrovské ponaučení. A po euforii, která zavládla po výkonu a vítězství v minulém kole na Spartě, tvrdý dopad zpátky na zem.

Dokonce tak tvrdý, že znovu vzkříšené naděje na obhajobu titulu se rázem rozplynuly, neboť vaše ztráta na vedoucí Spartu narostla už zase na devět bodů. Nebo snad ještě věříte, že byste se mohli Pražanům opět přiblížit?

Samozřejmě že v bojích o titul znamená naše prohra strašně moc. A nic na tom nemění, že v lize jsou mužstva schopná porazit každého. Třeba právě Olomouc figurující sice na předposlední příčce, ale přesto schopná vyhrát na hřišti týmu hrajícího o účast v evropských pohárech. Myslím, že v závěrečných deseti kolech budou body ztrácet všichni, ale spoléhat na to nemůžeme.

Plzeňské debakly pod trenérem Vrbou
datumsoutěžzápasvýsledek
27.3.2010Gambrinus ligaMl.Boleslav - Plzeň4:0
1.11.2011Champions LeaguePlzeň - Barcelona0:4
11.3.2012Gambrinus ligaPlzeň - Olomouc0:4

Reklama

Související témata: