Hlavní obsah

Slovácko - Žižkov 2:1Slovácku přinesla vítězství nad Žižkovem Doškova hlavička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hlúpik 1 : 0
32. Tusjak 1 : 1
90. Došek 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili gólem Libora Doška z poslední minuty sestupující Viktorii Žižkov 2:1. Po většinu zápasu se ale domácí navzdory rychlé brance Hlúpika už v 7. minutě herně trápili. Aktivněji hrající Žižkov vyrovnal ve 32. minutě gólem Tusjaka.

Článek

Oběma týmům už o nic ve fotbalové tabulce nešlo. Žižkov už měl svůj sestupový osud zpečetěn a deváté Slovácko mohlo jen doufat v umazání čtyřbodového manka na osmou Příbram. Za takto daných karet měli fotbalisté přece jen slabší motivaci než v předcházejících ligových kolech.

Na Slovácku byla od úvodních minut patrná kombinační bezstarostnost. Většina akcí na jeden dotyk končila na kopačkách soupeře. Zadní řady Žižkova ale jistotou hlavně v úvodu zápasu příliš neoplývaly. Už po sedmi minutách po sérii rychle za sebou jdoucích hrubek a špatných odkopů se míč odrazil ke zcela volnému Hlúpikovi, který z osmi metrů snadno překonal přízemní střelou brankáře Boháče.

Viktorka se z inkasované branky rychle otřepala. Svou hru prokládala rychlými protiútoky. I když ani obránci Slovácka neoplývali jistotou, o brankový efekt se hosté připravili většinou sami nepřesnou koncovkou.

Po půlhodině hry přidali fotbalisté Žižkova na aktivitě. Ve středové řadě založil několik pohledných akcí bývalý hráč Slovácka Jiří Valenta. Ve 32. minutě Tenno obešel snadno po pravé straně Kubáně, domácí zadáci zaspali a nechali projít přízemní přihrávku celým pokutovým územím až na Tusjaka, kterému nechal obránce Reinberk dostatek prostoru k vyrovnání.

Do druhého poločasu vstoupil Žižkov s ofenzivnějším pojetím hry. K osamocenému útočníkovi Kalodovi se po křídlech mnohem častěji než v prvním poločase připojovali po stranách Sivrič a Tusjak. Poslední tým tabulky ovšem z územní převahy nic nevytěžil.

Teprve v závěrečných deseti minutách získalo Slovácko převahu. V poslední minutě rozehrál Volešák trestný kop přesně na hlavu Doška, který zaznamenal vítězný gól a dal loučení před domácími diváky vítězný rámec.

1. FC Slovácko - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 7. Hlúpik, 90. Došek - 32. Tusjak. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pilný. ŽK: Hlúpik, Volešák, Ondřejka, Trousil, Čtvrtníček - Šťastný. Diváci: 6895.
Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň - Hlúpik (58. Lukáš), Daníček, Volešák, Pavelka (62. Čtvrtníček) - Ondřejka (66. Trávník), Došek. Trenér: Soukup.
Žižkov: Boháč - Šťastný, Kiidron, Kropík, Čermák - Sivrič (81. Slodowy), Tenno (58. Sloboda), Hílek, Valenta, Tusjak (67. Kotyza) - Kalod. Trenér: Nádvorník.

Reklama