Hlavní obsah

Snad bude příští sezóna lepší, věří jablonecký záložník Kopic

V pondělí 4. června oslavil fotbalový záložník Jan Kopic 22. narozeniny. Má za sebou první sezónu v barvách prvoligového FK Jablonec. Jak je s ní spokojen?

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Pamič (vpravo) v souboji s jabloneckým Kopicem.

Článek

„Celkově nám uplynulý ročník moc nevyšel. Přitom jsme odehráli výborný podzim, ale nezachytili jsme začátek jara. A když se ke konci výkony trochu zvedly, neodrazilo se to ve výsledcích. V některých zápasech nám chybělo štěstí, a tak jsme skončili až osmí. A bohužel jsme nezvládli pohárové semifinále se Spartou," bilancoval Kopic.

Přesto dal v lize pět gólů a připsal si i dost nahrávek při gólech kanonýra Lafaty.

„Od toho na hřišti jsem. Hraji krajního záložníka a mým úkolem jsou hlavně centry a přihrávky do šancí. Ale pokoušel jsem se i sám zakončovat," mínil záložník.

Stihl už dovolenou? „Po skončení ligy jsme byli s kamarádem Milanem Nitrianským ze Slavie v Egyptě a nyní jsem na akcích s reprezentační „jedenadvacítkou". Hráli jsme v Jablonci s Černou Horou a po úterním zápase v Andoře mám ještě sedm dní volno. A pak nastoupím do nové přípravy s Jabloncem," přiblížil.

Jablonec bude trénovat Kotal

Jablonecký tým čeká změna trenéra. „Vím, že přijde pan Václav Kotal z Hradce Králové. Zatím netuším, jak to bude vypadat, a jakým chceme hrát stylem. Budeme trénovat zpočátku doma a pak odjedeme na deset dní do Rakouska. Věřím, že v lize dopadneme lépe než letos," zamyslel se Kopic.

A těší se na zápasy s nováčkem z Jihlavy. „Loni jsem přišel do Jablonce právě z Vysočiny a pořád mám v tamním klubu hodně známých. A pikantní bude i fakt, že Jihlavu proti nám v lize povede náš bývalý jablonecký trenér pan Komňacký," usmál se záložník.

Zatímco loni účinkoval Jablonec i v pohárové Evropě, v nadcházející sezóně se musí obejít bez mezinárodní klubové konfrontace. „A to je škoda. Rád vzpomínám na souboje s nizozemským Alkmaarem. Byla to dobrá zkušenost a fotbalová škola. Budeme se snažit, abychom se do Evropy dostali z ligy nebo z poháru hned napřesrok," dodal Kopic.

Reklama

Související témata: