Hlavní obsah

Snad dostanu šanci zabojovat o místo, říká Jiří Valenta po návratu do Jablonce

Fotbalový záložník Jiří Valenta střídal v posledních dvou letech působiště jak na běžícím pásu, když coby kmenový hráč Jablonce hostoval ve Slovácku, ve slovenské Senici a naposledy ve Viktorii Žižkov. Od poloviny června je ale zpátky na severu Čech, kde chce zabojovat o návrat do základního kádru jabloneckého týmu. „Věřím, že k tomu dostanu šanci,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Vraťte se ještě k minulé sezóně. Jak ji hodnotíte?

Loni jsem po letní přípravě opouštěl klub s vědomím, že v Jablonci hrát nebudu a že pro mě bude lepší odejít. Tak jsem to tak udělal. Myslím, že jsem zvolil dobře. V Senici jsem zažil i dvě pohárová utkání v Evropské lize se Salzburgem. To jsem teprve naskakoval do sestavy, ale postupně jsem se do ní dostal a už jsem v základu zůstal. Jaro jsem strávil na Žižkově. Chtěli jsme ligu zachránit a šance jsme na to měli. Po remíze v Teplicích jsme udělali úspěšnou minisérii, ale bodů nakonec bylo málo. I kvůli nepovedenému podzimu.

Měl jste na Žižkově za úkol nahradit podzimního tvůrce hry Davida Kalivodu?

Tak nevím, jestli to takhle přesně bylo. Ale je pravda, že jsem šel na jeho místo a odehrál jsem třináct zápasů. Dal jsem dva góly.

Neprojevil Žižkov zájem, abyste ve Viktorce zůstal?

Ano, navíc se znovu ozvala slovenská Senica. Ale rozhodl jsem se pro Jablonec. U mužstva nastala změna trenéra a věřím, že budu mít větší naději na prosazení, než dříve. Jiné nabídky neřeším. I klub projevil přání, abych prodlužoval smlouvu v Jablonci.

Jablonec disponuje kvalitním kádrem. Co říkáte na hráčskou konkurenci?

Na soupisce je asi dvanáct záložníků. Chci se přesto poprat o místo. Bude záležet jen na mě, zda využiji příležitost, a doufám, že ji dostanu. Přišly také posily, což se dalo čekat. Myslím, že bychom mohli vytvořit solidní tým a hodlám k tomu přispět i svými výkony.

Reklama

Související témata: