Hlavní obsah

Uličný: Buďme realisté, na Spartu nikdo nemá

Viktor NosekPrávo

Půjde ve fotbalové lize už jen o druhé místo? Bude se v dané situaci někdo ještě snažit nahánět suverénní Spartu? Nikdo ze soupeřů to nahlas neřekne, ale z jejich slov lze snadno rozpoznat: o titulu je rozhodnuto prakticky už teď!

Článek

"Když vše půjde takto dál, budou moci sparťané slavit titul s dostatečným předstihem," nepochybuje olomoucký útočník Peter Babnič. Právě on se na sebe v sobotu zlobil, v tutové šanci za stavu 0:2 selhal a drama se nekonalo. "A to je ono. Dali jsme venku všehovšudy jen čtyři góly. Na boj o titul poněkud málo..."

Nic Olomouci v hitu kola nepomohlo ani neobvyklé hecování trenéra Petra Uličného. Ten hráče před utkáním nahnal k videu a pustil jim neobvyklý sestřih: bláznivou radost sparťanského Homoly po vstřelené brance a křepčení trenéra Straky.

"Tam vidíte, jak Sparta moc chce. Z toho poznáte, jak přistupují k utkáním. Jak se na lavičce Franta Straka vrhá na maséra Edu, to je síla a soudržnost. Přesně tohle chci i od mých kluků," řekl emotivně Uličný, podle něhož zápas rozsoudila právě ona síla a touha, s kterou jde Sparta za úspěchem. "Chodí daleko agresívněji za odraženými míči a tím rozhodují."

Nikdo na ně nemá

Vše vyznívá skutečně tak, že ostatní na jízdu Letenských alespoň podvědomě rezignovali. Strakově partě hraje do karet úplně vše. Tři klíčové bitvy se Slavií, Ostravou i Olomoucí vyhrála 2:0. Tak suverénní po 11 kolech Sparta nikdy nebyla - má 29 bodů!

"Řeknete si možná, že je to fráze, jenže oni opravdu umí zahrát tyhle klíčové zápasy o šest bodů. Mají i potřebné štěstí. V tom je jejich výjimečnost. Kdybychom v Praze něco uhráli, ještě bychom jim mohli šlapat na paty, ale takhle..." povzdechl si olomoucký obránce Michal Kovář.

Takže o co nyní Olomouci půjde především? "O druhý flek," dodal zadák Sigmy upřímně. "Ano, k tomu bych chtěl tým směřovat. Buďme realisté, na Spartu nikdo nemá," přikývl Uličný.

S porážkou Sigma ovšem nepočítala. "To je fakt, přijeli jsme minimálně pro bod," krčil rameny gólman Martin Vaniak. Jenže před chmurným odjezdem pak mohl u autobusu jen rozhazovat rukama nad tím, že si hosté vstřelili první gól vlastně sami a že kdyby Bednář dal v prvním poločase místo břevna gól, vše mohlo být jinak. "Sparta vyhrála ovšem zaslouženě," uznal brankář.

Reklama

Související témata: