Hlavní obsah

Zelenka: Nesmíme usnout na vavřínech

PRAHA

Sparťan Lukáš Zelenka v sobotním utkání s Olomoucí zařídil střeleckou parádou svému klubu dvoubrankový náskok, který už Pražané nepustili. "Po druhé brance jsme trochu přestali hrát. Olomouc začala hrát dopředu, neměla co ztratit. Vystrčila růžky a my jsme s ní pak měli problémy," přiznává letenský záložník v rozhovoru pro Právo.

Článek

V utkání s Olomoucí jste dal hned po přestávce druhý gól a prakticky rozhodl zápas. Jak jste svoji trefu viděl? Zpracoval jsem si odražený míč na prsou a pravačkou ho napálil. Pak už jsem jen koukal, jak míč krásně letí a říkal si: Sakra, to není možné, ono to tam snad spadne. Vaniak míč zřejmě v první chvíli neviděl a pak už zareagoval pozdě. Asi budu dlouho přemýšlet, kdy jsem dal tak krásnou trefu. Tahle určitě byla jedna z mých nejhezčích... Možná úplně nejhezčí. Stokrát můžete vystřelit a tak krásně to netrefíte. Svoje góly nesbírám, ale tenhle si asi nahraju. Pár pěkných gólů jsem dal ještě v Belgii a pěkný byl i ten do sítě Besiktase v minulém ročníku Ligy mistrů.

Sigma vám ale dávala pořádně zabrat... To určitě! Předvedla výborný výkon a ve druhé půli nás i přehrávala. Poslední minuty jsme toho měli dost. Důležité bylo, že jsme vedli 2:0 a v podstatě už jen zápas jistili a čekali na závěrečný hvizd rozhodčího. Vůbec jsme byli takoví zavaření. Po druhé brance jsme trochu přestali hrát. Olomouc začala hrát dopředu, neměla co ztratit. Vystrčila růžky a my jsme s ní pak měli problémy.

V čem tedy byla Olomouc horší? To se dá těžko říct, vysloveně horší asi nebyla v ničem, ale nedala šance. My jsme měli i kus štěstí a dali góly, jako byl třeba ten můj. Určitě to byl z trojice posledních silných ligových soupeřů ten nejtěžší a po právu je na druhém místě tabulky.

Máte za sebou čtyři těžké zápasy se Slavií, Manchesterem, Ostravou a Olomoucí. Nehlásí se o slovo už únava? Hlásí a pořádně. Únava z náročných zápasů se stupňuje. V závěru sobotního zápasu jsme toho měli opravdu plný kecky. Musíme ji ale do středy setřást. To znamená dobře regenerovat a odpočívat, pořádně se najíst a vyspat.

Myslíte, že tahle série jasně ukázala, kdo získá titul? Jediné, co ukázala, je síla našeho týmu. Dokážeme vyhrávat těžké zápasy, jdeme za góly a dáme je. Pro nás je důležité neusnout na vavřínech, zůstat na zemi. Musíme pokračovat v kvalitních výkonech a dál sbírat body, abychom měli po podzimu dostatečný náskok. O jeho výši si však netroufnu spekulovat.

Zvedla tahle tři vítězství hodně psychiku mužstva? To samozřejmě. Soupeři velkohubě vyhlašovali, že si jedou na Letnou pro body a teď vidí, že to tak není. Je na nich znát, že z nás mají respekt a někteří i strach.

Koho teď vidíte jako největšího soupeře Sparty v boji o titul? Už jsem řekl, že to je moc daleko. Neodepisuji nikoho z trojice silných celků, které jsme teď porazili. Ještě nás čekají Teplice. Dobře hraje také Liberec, ale nedokáže na svoji stranu strhnout zápasy jako třeba ten doma s Jabloncem. Pro nás je důležité, že jsme vyhráli na jeho trávníku.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 20. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články