Hlavní obsah

Jdeme správnou cestou, říká Jarabinský

MLADÁ BOLESLAV

I když nedělní remízu 1:1 v Mladé Boleslavi považoval za ztrátu, věří nový trenér fotbalistů Baníku Ostrava Jozef Jarabinský, že se mužstvo ubírá správným směrem. "Jsem o tom přesvědčen, i když tam stále jsou chyby, které potřebujeme odstranit," řekl.

Článek

Jarabinský na hřišti nováčka doufal v tříbodový zisk, ale nakonec musel být spokojen s bodem. Proti Spartě vyšel jeho tým naprázdno, s odřenýma ušima postoupil v Poháru ČMFS přes Uničov a nyní přišel první zisk.

"Škoda, že jsme to neudrželi," litoval šedesátiletý trenér. "Ale z celkového hlediska je náš výkon zápas od zápasu zodpovědnější a jdeme správnou cestou."

Na velké změny nebyl čas

S tím souhlasili i Jarabinského svěřenci. "Měli jsme tady vyhrát, byli jsme lepší a měli víc šancí," říkal obránce Pavel Besta, jenž nemohl mít čisté svědomí při vyrovnávacím gólu.

"Šli jsme hlavama do souboje a Sedláček to prostě trefil," krčil rameny stoper Baníku. Sám dobře věděl, že výkon mužstva pod novým koučem ještě není úplně ideální. "Trenér náš styl trochu upravil, ale na veliké změny nebyl čas. Možná až po podzimu. Ale věřím, že se zvedneme," dodal Besta.

"Pan Jarabinský je výborný a přísný trenér, který nikomu nic neodpustí. Člověk u něj musí jezdit naplno i při tréninku. Mezi hráči nedělá rozdíly a klidně posadí na lavičku i nějakou hvězdu," charakterizoval kouče útočník Libor Žůrek. "Hra se zlepšuje, akorát stále platíme za školácké chyby ztracenými body," narážel na utkání se Spartou a v Mladé Boleslavi.

Uhrin ml. věří ve zlepšení

Novou krev do žil vlil nový trenér Dušan Uhrin mladší i fotbalistům Mladé Boleslavi. Pod jeho vedením včera vybojovali druhý bod. "Je impulzivnější než pan Bokša, hecuje nás od čáry a mně to takhle víc vyhovuje. Chce po nás, abychom pořád jezdili nadoraz," přiblížil útočník Tomáš Sedláček.

Uhrin junior věří, že dokáže Boleslav zvednout. "Máme dobré hráče, fotbal hrát rozhodně umí. První liga je hlavně o důrazu a já je k tomu neustále nabádám. Věřím, že jsme na dobré cestě, abychom konečně vyhráli," prohlásil kouč.

Reklama

Související témata: