Hlavní obsah

Měli jsme si něco schovat ze čtvrtka, litoval plzeňský kapitán Horváth

Ve čtvrtek Plzeň rozstřílela v předkole Evropské ligy doma Ruch Chorzów 5:0. V neděli s Brnem měla šancí ještě víc, ale dala jen dva góly a prohrála s Brnem 2:3. „Já jsem už ve čtvrtek říkal, že jsme si měli něco schovat na neděli,“ litoval plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Foto: Petr Horník, Právo

Ani plzeňský kapitán Pavel Horváth si na Brno nepřišel...

Článek
Fotogalerie

Napadlo vás, že byste mohli s Brnem prohrát?

Vůbec ne. Je to nepříjemná rána, ale můžeme si za to sami.

V čem byli podle vás hlavní příčiny porážky?

Nezvládli jsme hru v obou vápnech. V první půli jsme měli ještě čtyři velké šance, tutovky, dorážky. Neproměnili jsme je. Ve druhé půli to samé. V tom našem vápně jsme pak chybovali. Byli jsme nedůrazní. Při prvním vyrovnávacím gólu Brna jsem neuhlídal Pernicu. Tentokrát nám nevyšlo, že dáme víc gólů než soupeř.

Mrzí vás prohra hodně?

Určitě. Pro diváky to bylo určitě zajímavé, viděli pět gólů. Ale pro nás by bylo lepší, kdyby zápas skončil 5:4, zasloužili bychom si to. Bral bych jakékoliv vítězství.

Nepodcenili jste Brno po kanonádě s Chorzówem?

To ne! Jak jsem řekl, vytvořili jsme si hodně šancí. Kdybychom dali druhý gól, asi by zápas vypadal jinak. Brno bylo zkrátka šťastnější. Vytěžilo z minima maximum.

Několik šancí měl Michal Ďuriš, autor hattricku do sítě Chorzówa, teď nedal ani ty nejvyloženější...

Je to mladý hráč, teprve začíná hrát pravidelně. Určitě je příště využije. Měli jsme prostě smůlu. Já jsem už ve čtvrtek říkal, že jsme si měli něco schovat na neděli. Takový je fotbal, to se stává.

Co s tím ale uděláte teď?

Poučit se z toho. Především nesmíme dělat tolik chyb a musíme prostě soupeře přestřílet. Dneska jsme dostali tři hloupé góly a sami jsme spoustu šancí nedali.

Po měsíčním seriálu dvou zápasů týdně budete mít volno. Jak reprezentační přestávku využijete?

Dva dny si odpočineme, i když jeden den máme běhání se sporttestrem, ale nebudeme tady. Pak se budeme připravovat na další zápasy.

Věříte, že vám volno pomůže?

To ukáže až další zápas v Ostravě.

Reklama

Související témata: