Hlavní obsah

Góly umějí střílet i jiní hráči, radoval se sparťanský kouč Lavička

Uherské Hradiště

I bez lehce zraněného kanonýra Kweukeho, který zůstal jen na lavičce, smetla Sparta fotbalisty Slovácka na jejich hřišti a po rozpačitém vstupu do sezóny naznačila herní zlepšení. Tým z Uherského Hradiště naopak zůstal v novém ročníku Gambrinus ligy jako jediný bez bodového zisku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vítězslav Lavička, trenér fotbalistů pražské Sparty

Článek

Pražané zaskočili domácí dvěma góly již v úvodní čtvrthodině a jen po Trousilově snížení na 1:2 byl výsledek chvíli na vážkách. „To byla jediná krátká pasáž, kdy jsem měl trochu obavy. Hušbauerovou přesnou trefou z přímého kopu těsně před přestávkou jsme ovšem zase získali klid. Naše omlazené mužstvo prokázalo, že má značný potenciál. Navíc jsme zjistili, že góly umějí střílet kromě Lea Kweukeho i jiní hráči," radoval se po vítězství 4:1 sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

Do zápasu nenominoval Přikryla či Keriče. „Nezatracuji je, avšak v této chvíli jsem se rozhodl dát šanci dalším klukům. Albánec Balaj nemůže nastupovat v předkole Evropské ligy, a tak má do fotbalu obrovskou chuť. A nezklamal mě ani záložník Pavelka, který vnesl do naší hry víc kreativity," těšilo trenéra vítězů.

Slovácko se krčí na dně tabulky

Záložník Josef Hušbauer doufal, že se Sparta na Slovácku konečně chytla střelecky. „Hrozně moc nám pomohl vydařený začátek. Za stavu 2:0 pro nás jsme se bohužel dopustili chyby při soupeřově standardce, ale podařilo se nám pak dát klíčovou třetí branku. Vysoké výhry si považuju o to víc, že jsme museli nastoupit bez Kweukeho a s mladými kluky ve středu pole," cenil si.

Neškodné Slovácko je stejně jako před rokem po třech ligových kolech bez jediného bodu. „Tentokrát mám ovšem mnohem větší obavy. Loni jsme měli v úvodu sezóny spíš smůlu. Letošní ligový ročník navíc nebude mít zřejmě žádného outsidera," přemítal zklamaný kouč Moravanů Miroslav Soukup.

Rovněž kapitán Slovácka Jan Trousil přemýšlel, co udělat, aby jeho celek nebyl v lize už dál za otloukánka. „Hlava mně nebere, že nás přehraje devatenáctiletá sparťanská záloha. Musíme přestat inkasovat hloupé góly a co nejrychleji se vzpamatovat. Jinak se dostaneme do velikých problémů," měl jasno.

Reklama

Související témata: