Hlavní obsah

Beneš: Porážka je nezasloužená, klidně jsme mohli zvítězit

Josef PešoutPrávo

Jablonecký stoper Vít Beneš se v zápase se Spartou blýskl vyrovnávacím gólem. Zdálo se, že týmu zajistí remízu a bude hrdinou, jenže nakonec domácí fotbalisté opouštěli hřiště zklamaní. V samém závěru o bod přišli.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťan Manuel Pamič (vpravo) bojuje o míšč s Lukášem Zoubelem z Jablonce

Článek

Proč jste nedokázali uhrát alespoň remízu?

Chtěli jsme vítězství. Cítili jsme velkou výzvu, že bychom mohli odskočit v čele tabulky na tři body. Bohužel jsme to nezvládli. Sparta se dostala snadno do vedení. Dala nám gól po jediném útoku ze standardky. Konečný výsledek je pro nás vzhledem k průběhu nezasloužený. Klidně jsme mohli zvítězit.

Když jste překonal Vaclíka, s Jabloncem to vypadalo dobře.

S tím, že jsem se střelecky prosadil, jsem spokojený. Povedlo se mi dostat naše mužstvo zpátky do zápasu. Měli jsme i na to, abychom dali vítěznou branku. Místo toho přišel smolný závěr a prohráli jsme. Raději bych ten svůj gól vyměnil za bodový zisk.

Jak jste viděl rozhodující moment v samotném závěru?

Po vyrovnání jsme se pořád tlačili dopředu s touhou zápas úplně otočit. Ovšem Spartě vyšel protiútok, Kweuke krásně sklepl míč a připravil šanci Přikrylovi, který balón uklidil do sítě.

Zanechá na vás první porážka v sezóně stopy?

Já doufám, že ne. V poslední půlhodině jsme hráli opravdu dobře. Podali jsme bojovný výkon. A na tom se dá stavět do dalších kol.

Už v pátek hrajete v Teplicích. Může se tam na vašem týmu projevit únava?

Určitě ne. Vždyť mezi zápasy je dostatečná pauza na regeneraci. Je odehráno jen pět kol a jiné české týmy navíc startují souběžně i v evropských pohárech, takže na nějaký nabitý program si nemůžeme ani v nejmenším stěžovat.

K severočeskému derby pojedete se ziskem deseti bodů. Jak hodnotíte bilanci?

Není to špatné, i když nám Sparta trochu bodově utekla. Solidní je, že se držíme na stejné linii jako Liberec a Plzeň. Ale mohli jsme mít bodů taky třináct nebo jedenáct. Musíme se snažit, abychom se v popředí tabulky udrželi i nadále.

Reklama

Související témata: