Hlavní obsah

Vrba před soubojem se Spartou nad sedmičkou svých reprezentantů nenaříkal

Plzeň

Sedm hráčů plzeňského ligového výběru plnilo v minulých dnech reprezentační povinnosti. Trenér Západočechů Pavel Vrba však na velké vytížení svěřenců před sobotním šlágrem se Spartou nežehrá. Pozvánky do národních mužstev pro borce z jeho kádru bere jako ocenění práce celého klubu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský Marek Bakoš odehrál za Slovensko oba kvalifikační duely.

Článek

„Kluci prostě mají určitou výkonnost, na jejímž základě jsou do reprezentace povoláváni. Svým způsobem jde o ocenění, byť je pochopitelně pro přípravu během reprezentačních přestávek limitující, pokud v klubu chybí velký počet hráčů. My jsme museli tréninky doplnit o juniory," vykládá Vrba.

V nominaci českého týmu pro dvojzápas v Dánsku a s Finskem byli Darida, Rajtoral a Limberský, byť poslední nakonec neodehrál kvůli viróze ani minutu. Hanousek plnil povinnosti u reprezentace do 21 let, Bakoš s Ďurišem v národním dresu Slovenska a Malakjan v arménském.

Ďuriš má zlomený palec

Zatímco Limberský po třídenním užívání antibiotik absolvoval ve středu první trénink a v sobotu bude fit, Ďuriš má ze zápasu v Litvě zlomený palec na noze a je mimo hru. „Ke zdravotní újmě můžete přijít i na přechodu pro chodce, kde vás smete auto jedoucí na červenou. Dva roky se nám větší zdravotní problémy vyhýbaly, teď se to trošku nahromadilo," pokrčil smířlivě rameny Vrba.

Z faktu, že Darida a Rajtoral odehráli v úterý proti Finsku celý zápas, neměl těžkou hlavu. „Je třeba vidět, že nenastoupili v Kodani. Na zápasovou zátěž s prodlevou tří dnů jsou kluci zvyklí. Hráli v úterý, Spartu hostíme v sobotu. Času na regeneraci je dost," přemítal Vrba.

Jako poslední se do tréninku zapojil Edgar Malakjan, který dorazil z Arménie až ve středu po poledni. Jen o pár hodin více má na regeneraci po dvou reprezentačních duelech slovenský útočník Marek Bakoš, který do Plzně dorazil ve středu tři hodiny po půlnoci po dlouhé cestě z Bratislavy. „Nechtěl jsem návrat odkládat, abych zbytečně nezabil přesunem středu. Takhle jsem měl více času na regeneraci. V pátek už budu úplně v pohodě," vysvětloval Bakoš, rozmrzelý ze ztráty v Litvě. „Chtěli jsme mít šest bodů, jenže povinné výhře nad Lichtenštejnskem předcházelo nepříjemné zaváhání."

Reklama

Související témata: