Hlavní obsah

Drnovice vezou bod z Ostravy

OSTRAVA

Drnovice na Bazalech za aktivní výkon po zásluze ukořistily bod. Baník hrál dobře jenom poločas, pak vyklidil střed pole a přišel o dvoubrankový náskok. "Bylo to jako den a noc. Za stavu dva nula nikdo nečekal, že to tak dopadne," řekl kouč Ostravy Jozef Jarabinský.

Článek

Na sněhu a se žlutým míčem předvedl Baník slušný výkon v ofenzívě, přesto v obraně se chyb nevyvaroval. První hlavičku Holendy musel vyrazit Raška a Ostrava vzápětí udeřila: parádní akci zakončil Čížkův centr a dorážka Pospěcha.

Jenže i Drnovice hrály útočně a domácí brankář se vytáhl při sóle Holuba a na konci poločasu při úniku Holendy. "Baník byl přesto v té době lepší a agresivnější," poznamenal trenér nováčka Josef Mazura.

V poločase už Baník vedl o dvě branky. Ve 37. min. totiž další centr Čížka neudržel Bureš a Matušovič nadvakrát dostal balón do sítě. A to ještě hlavičku Papadopulose vyrazil gólman hostů a vzápětí mu při dalším pokusu ostravského útočníka pomohla tyč.

Po přestávce se už zase hrálo bílým míčem a jako by to svědčilo hostům, kterým vyšlo i prostřídání. Drnovice vyhrály boj o střed hřiště a vyrovnaly. Po rohu Onfreje doputoval míč až k Holendovi, který propálil po zemi Rašku, a o tři minuty později zmrazil prokřehlé Bazaly volej střídajícího Vajdy, jenž se opřel do balónu po přihrávce Holomka.

"Ačkoliv jsme posílili defenzívu, znovu jsme zopakovali klasické chyby," zoufal Jarabinský.

Baník Ostrava - Drnovice 2:2 (2:0)
Branky: 11. Pospěch, 37. Matušovič - 74. Holenda, 77. Vajda. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Goňa. ŽK: Abanda, Holomek, Schindler. Diváci: 4493.
Ostrava: Raška - Látal, Besta, Dvorník, Hoffmann - Pospěch, Bystroň, Zavadil (71. Zúbek), Čížek - Papadopulos, Matušovič (81. Žůrek). Trenér: Jarabinský.
Drnovice: Bureš - Ševinský (74. Kropáček), Abanda, Schindler, Čáp - Svoboda (46. Adamec), Holomek, Holub, Onofrej - Klinka (58. Vajda), Holenda. Trenér: Mazura.
Gambrinus liga - 14. kolo
Baník Ostrava - Drnovice 2:2
Olomouc - Opava 0:1
Zlín - České Budějovice 2:2
Sparta - Jablonec 3:1
Blšany - Slavia 0:3
Příbram - Slovácko neděle 21.11.
Ml. Boleslav - Brno neděle 21.11.
Liberec - Teplice pondělí 22.11.
TABULKA ZDE

Reklama

Související témata: