Hlavní obsah

Lafata: Hrát proti Chelsea mě láká, ale přestup do Sparty nezáleží na mně

Jan KrůtaPrávo
Aktualizováno

Po půl roce stejná písnička. Sparta se znovu zajímá o jabloneckého kanonýra Davida Lafatu. Český fotbalový reprezentant by na Letnou šel, ale ví, že on sám přestup neovlivní a čeká, jak se dohodnou kluby. „Zatím se připravuju na to, že jaro odehraju v Jablonci a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Lafata.

Foto: Sport.cz

David Lafata se trefil za Jablonec hned v prvním přípravném utkání v rámci Tipsport Cupu.

Článek

Šéf jabloneckého klubu Miroslav Pelta řekl, že by byl nejradši, kdyby se se Spartou nedohodl. Jste prý pro Jablonec nepostradatelný.

Už jsme se spolu bavili a pár věcí jsme si řekli. Záleží jen na něm, jestli se dohodnou nebo ne. Já tyhle věci neovlivním.

Mrzelo by vás, kdyby přestup do Sparty nevyšel ani napodruhé?

Musím přiznat, že v létě mi to bylo líto hodně. Prožíval jsem to, ale už jsem si řekl, že je všechno pryč. Během podzimu jsem se s tím vyrovnal. Vůbec jsem nečekal, že by se Sparta ozvala znovu.

Vaši spoluhráči prý chodí za Miroslavem Peltou a přemlouvají ho, aby vás nepouštěl.

Oni si z toho kluci dělají trochu srandu. Na jednu stranu si přejí, abych zůstal, na druhou mě chápou. Když se jich zeptáte, jestli by šli do Sparty oni, odpoví stejně jako já. Šli by taky.

Přirostl vám Jablonec k srdci?

Je pravda, že by se mi lehce neodcházelo. Jsem tady nějakou dobu, ke klubu jsem si vypěstoval určitou vazbu. Ale co je víc než Sparta?

Láká vás možnost porvat se o titul s Jabloncem?

Jsme druzí, jenže hned první jarní kolo hrajeme v Liberci a třetí na Spartě. Po těch zápasech může být všechno jinak. Ale samozřejmě taky nemusí. Úspěch s Jabloncem mě motivuje strašně moc. I proto by se mi v půlce sezóny odcházelo hůř. Ale zahrát si v dresu Sparty třeba proti Chelsea, to je taky motivace...

Reklama