Hlavní obsah

VIDEO: Vácha se ve Spartě hned trefil, přijeli soupeři z okresního přeboru

Praha

Hned v prvním utkání za fotbalovou Spartu se záložník Lukáš Vácha trefil, dokonce dvakrát. Do svých statistik si ovšem zimní posila z Liberce tyto góly nezapíše. Šlo totiž o pohodovou akci – v rámci projektu „Kopeme za fotbal“ dorazily na Strahov týmy, které nastupují k zápasům IV. třídy na Domažlicku a v okrese Plzeň-Sever.

Sparta-okresní přebor

 
Článek

Bavili se všichni. Fotbalisté FK Trafo Hadačka a Sedmihoří Oplotec si i se svými fanoušky užívali zápasů na 2x20 minut proti ligové Spartě. Přihlásili se do projektu „Kopeme za fotbal" a díky svým výsledkům si mohli vybrat odměnu.

Vácha, Matějovský, Vidlička a spol. si v prvním duelu zahráli proti plzeňské Hadačce. Druhá sestava s gólmanem Vaclíkem zase změřila síly s domažlickým celkem Sedmihoří Oplotec. Domácí favorité v obou případech překročili hranici deseti branek.

„O to však nešlo, stáhli jsme pak sestavu na čtyři hráče, aby to pro obě strany splnilo účel. Zažil jsem tuto akci již v Liberci, je to dobrý projekt. Soupeři si mohli v klidu zahrát a udělat si žízeň," usmíval se záložník Lukáš Vácha.

Měl snadnou roli, aby se hned po svém přestupu z Liberce trefil. „Dokonce dvakrát, já ale jinak moc gólů nedávám... Zaběhali jsme si, tréninkovou fázi to splnilo," usmíval se Vácha.

„Pro soupeře to asi bylo fyzicky náročné, ale zápasy přinesly zážitek pro všechny. Moc se mi to líbí," přitakával brankář Tomáš Vaclík.

„Vydařená akce, všichni si jí užili. Projekt je od Gambrinusu a FAČR dobrým počinem," usmíval se i trenér Vítězslav Lavička.

Pro hráče Hadačky i Oplotce byly připraveny také dárky v podobě podepsaných sparťanských dresů a plakátů, proběhlo společné focení a úsměvy na obou stranách značily dobrou atmosféru.

Do projektu „Kopeme za fotbal" se může zapojit každý klub v kategorii mužů z vybraných OFS od nejnižší soutěže po okresní přebor (II. třída), který splní pravidla účasti v projektu.

Reklama