Hlavní obsah

Potvrzeno: Čanaklis dalším obviněným z korupce

Delegát Českomoravského fotbalového svazu Christos Čanaklis se zařadil mezi osoby obviněné v souvislosti s korupční aférou a rozšířil tak pole stíhaných na šestadvacet lidí. Dřívější informace médií o Čanaklisově obvinění potvrdilo Policejní prezídium, trestní stíhání zahájil v pondělí Útvar pro odhalování korupce.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

V korupční aféře bylo obviněno už šestadvacet lidí. (ilustrační foto)

Článek

V prohlášení, které poskytla Lucie Uhlířová z tiskového oddělení policejního prezidia, není nový obviněný výslovně jmenován. Popis však odpovídá Čanaklisovi.

"Padesátiletý muž ze severní Moravy si měl nechat slíbit v březnu tohoto roku při telefonických rozhovorech s hlavním rozhodčím dvacetitisícový úplatek. Ten měl poskytnout funkcionář libereckého fotbalového klubu za ovlivnění výsledku zápasu konaného počátkem března," píše se v prohlášení.

Čanaklis má jako trvalé bydliště Krnov na Bruntálsku a byl delegátem zápasu Liberce se Zlínem, který se hrál 1. března. Hlavní rozhodčím zápasu byl Václav Zejda, který byl již obžalován v kauze Synotu. Informaci o jeho obvinění přinesl už ve středu deník Sport, ale státní zastupitelství ji nepotvrdilo.

Čanaklis působil v sedmičlenné komisi rozhodčích ČMFS a současně zastával post místopředsedy Moravskoslezského krajského fotbalového svazu. Obou funkcí se ve středu vzdal do vyšetření celého případu.

V korupční aféře je podle policejního prezídia obviněno již 26 osob, deset z nich již bylo obžalováno z podplácení, nebo přijímání úplatků. Vyšetřování v dalších klubech ještě pokračuje.

Reklama