Hlavní obsah

Vím, co mohu od Litsingiho čekat, řekl teplický kouč Ščasný o exotické posile

Teplice

Posunout se ze čtrnáctého místa výš a uniknout ze sestupového pásma. Takový bude cíl fotbalistů Teplic pro jarní část prvoligové sezóny. Herní formu před vstupem do nadcházejících bojů budou Tepličtí ladit na Kypru od 3. do 13. února. O situaci v týmu se rozpovídal trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Facebook

Posila teplických fotbalistů Francis Litsingi z Konga (vpravo) se sportovním manažerem klubu Pavlem Verbířem.

Článek

Těsně před odletem na soustředění sehráli „žlutomodří" zápas s Ústím nad Labem s výsledkem 2:0. „Utkání ale nenaznačilo nic zásadního, bylo to jen pokračování přípravného programu. Zkušení hráči pod dojmem cesty na Kypr nechodili příliš do osobních soubojů, naopak mladší hráči byli živější a důraznější. Směrodatné budou výkony až těsně před ligou," uvažoval Ščasný.

Poprvé v teplickém dresu se představil Francis Litsingi z Konga, přicházející ale z maďarské ligy. „Vím, že umí dát gól, což jsem věděl, a on to paradoxně potvrdil. Předvedl, co jsem od něj čekal. Měl by nám pomoci ve hře dopředu, ale nebudu ho v průběhu přípravy chválit ani hanět," uvedl trenér na adresu exotické posily. Ščasný si Litsingiho všiml už v Maďarsku. „Trénoval jsem Debrecín a Francis nastupoval proti nám v roli soupeře za jiný klub," upřesnil kouč.

A vyjmenoval soupeře na Kypru. „Střetneme se s předním čínským klubem z Pekingu. Potom s bulharským Botevem Plovdiv, srbským týmem a následně s Pjunikem Jerevan. Kromě toho budeme samozřejmě trénovat. Počítám s tím, že každý z dvaceti hráčů do pole a tři brankáři odehraje při rozdělení do dvou družstev po dvou zápasech," naznačil Ščasný.

Jakby měla hra vypadat? „Tak, jak jsme hráli v Tipsport lize ve druhé půli s Budějovicemi, nebo se Slavií a v určitých pasážích s Libercem. A neměla by kopírovat výkon proti Bohemians, to byla hrůza," podotkl kouč.

Kromě Litsingiho přišel Josef Kaufman ze Zbrojovky Brno. V Teplicích skončili Petr Lukáš, Václav Ježdík, Alen Melunovič.  Další změny v kádru už ale kouč neočekává. „Zatím ne. Jen mladý Strada by měl v nejbližší době nahradit Filipa, který odjíždí s reprezentační „devatenáctkou" do zahraničí," uvedl Ščasný.

Obránce nebo záložník Jakub Podaný se na Kypr těší: „Nabírání kondice bylo hodně náročné, proto si myslím, že intenzita trošku opadne a zaměříme se už na herní projev. Důležité bude, že si zahrajeme na přírodním trávníku."

Reklama

Související témata: