Hlavní obsah

Řádění fanoušků vyšlo Baník draho! Disciplinárka mu udělila pokutu 150 tisíc, došlo i na Jarolíma

Pokutu 150 tisíc korun udělila disciplinární komise FAČR na svém zasedání Baníku Ostrava za řádění fanoušků při ligovém utkání na hřišti Sigmy Olomouc. Hanácký klub dostal pokutu 40 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Výsledek řádění ostravských fanoušků v Olomouci.

Článek

Fanoušci Baníku při utkání 20. kola na Andrově stadiónu ničili zařízení a způsobili velkou škodu. Disciplinární komise proto oběma klubům doporučila uzavřít vzájemnou dohodu o finančním vypořádání s ohledem na způsobené škody.

Za nedostatečnou pořadatelskou službu byl potrestán i Hradec Králové, na jehož utkání 20. kola se Spartou bylo použito velké množství pyrotechniky. Hradec za to dostal pokutu 30 tisíc korun.

Disciplinárka rovněž pokutou 5000 korun potrestala trenéra Slavie Petra Radu za jeho výroky a následné vykázání na tribunu při utkání s Libercem.

Došlo i na Jarolíma

Na základě podnětu od komise rozhodčích také disciplinárka zahájila řízení s hráčem Mladé Boleslavi Davidem Jarolímem kvůli jeho výrokům pro německý deník Hamburger Morgenpost na adresu českých sudích.

"Zápasy se tady pískají komicky. Stávají se tu věci, které člověk nechápe. Nedávno jsme hráli proti Plzni, které jde o titul. V první půli jsme dostali pět žlutých karet, později byla proti nám nařízena podivná penalta. Člověk se jen diví," řekl mimo jiné Jarolím.

Reklama