Hlavní obsah

Ve fotbalové lize odstartuje charitativní projekt Zelený život

Praha

V následujícím 23. kole první fotbalové ligy odstartuje nový charitativní projekt Ligové fotbalové asociace (LFA) Zelený život. Podílet by se na něm postupně měly všechny kluby ze dvou nejvyšších soutěží. Zelený život má za cíl sdružovat různé dobročinné akce jednotlivých celků.

Foto: LFA

Partnerkou projektu Ligové fotbalové asociace (LFA) Zelený život je modelka Alena Šeredová.

Článek
Fotogalerie

"Smyslem Zeleného života je na jednom místě koncentrovat a představovat jednotlivé projekty i těch menších klubů tak, abychom byli schopni deklarovat, že profesionální fotbal v celé své šířce připravuje mnoho projektů," řekl na tiskové konferenci předseda LFA Dušan Svoboda.

Šeredová patronkou

Týmy první a druhé ligy budou od nejbližšího kola přispívat na Zelený život, jehož patronkou je modelka Alena Šeredová, dobrovolnými finančními částkami. Hráči základní sestavy nastoupí do zápasů se zelenou šálou, jejich dětský doprovod bude mít zelená trička a realizační tým ozdobí stužka Zeleného života. První podpořenou organizací bude Sportovní klub vozíčkářů.

"Chtěl bych, aby některé projekty byly společné pro celou ligu. Ne, aby to bylo 16 nebo 32 individuálních záležitostí jednotlivých klubů. Dvakrát třikrát za rok by měla liga jako celek představit svůj projekt zaměřený jasným způsobem na konkrétní pomoc," uvedl Svoboda. Do budoucna plánuje založit vlastní dobročinnou organizaci se specializací na děti a postižené.

Reklama

Související témata: