Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic si po Kostarice zvykají na zimu

Josef PešoutPrávo

Po návratu z devítidenního soustředění v Kostarice si fotbalisté Teplic, druhého celku tabulky nejvyšší soutěže, znovu přivykají na českou zimu. "V exotickém středoamerickém prostředí jsme splnili plánovaný objem přípravy. Odehráli jsme i dva kvalitní zápasy s celky, pro které to byla generálka na start tamní ligy," shrnul trenér Vlastislav Mareček úvodní fázi přípravy.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Ilustrační foto

Článek

A proč se Tepličtí vydali do Kostariky zrovna v první polovině ledna? "Jeli jsme tam v rámci reciprocity s klubem FC Cartagines, jehož fotbalisté před několika lety pobývali v Česku," řekl Mareček.

"Kdo v termínové volbě zájezdu bude chtít hledat nějaká negativa, tak si je asi najde. Jiná varianta, než lednová, ovšem nepřicházela v úvahu. V létě se to vzhledem ke krátkému přípravnému období nedá zvládnout, vždyť loni jsme navíc už v červnu vstupovali do Intertoto Cupu," vysvětlil svůj pohled kouč.

Nic zásadního ho v Kostarice nepřekvapilo. "Každý den jsme sice museli operativně řešit různé organizační věci, ale to je pro tamní oblast typické. Naštěstí jsme se s tím bez větších nesnází vyrovnali," usmál se Mareček.

Reklama

Související témata: