Hlavní obsah

Matušovič je oficiálně hráčem Sparty

PRAHA

Fotbalová Sparta hlásí první velkou posilu. Z mistrovského Baníku koupila útočníka Miroslava Matušoviče, za kterého podle neoficiálních informací zaplatila přes 20 miliónů korun. Čtyřiadvacetiletý rychlonohý forvard podepsal na Letné smlouvu na tři a půl roku, v sobotu s týmem odcestuje na herní přípravu do Španělska.

Foto: PRÁVO

Miroslav Matušovič s dresem Sparty

Článek

Matušovič před rokem pomohl ostravskému Baníku 10 góly v jeho spanilé cestě za titulem. Start následujícího ročníku ostravským fotbalistům ale nevyšel, v kvalifikaci prestižní Ligy mistrů nestačili na německý Leverkusen a i výkony v tuzemské soutěži jsou na hony vzdálené loňské sezóně.

Prosadí se Miroslav Matušovič ve Spartě?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V tabulce patří Baníku až osmá příčka s dvacetibodovým odstupem na vedoucí Spartu. V celku lídra soutěže Matušovič doufá v další krok ve své kariéře. "Sparta je nejlepší mužstvo u nás, je z něj blíž do reprezentace i do zahraničí, kam bych se jednou rád vydal," říká k transferu na klubových stránkách Sparty rychlonohý ofenzivní fotbalista.

Matušovič s fotbalem začínal v Havířově v šesti letech, po deseti letech přišla nabídka z nedalekého Baníku, do jehož dorostu vyučený zedník přešel.

Ligová premiéra v roce 2001

Na premiéru v 1. lize si ale musel počkat až do roku 2001, kdy naskočil do zápasu proti Příbrami. Následující ročník už byl pro Matušoviče úspěšnější a ostravští trenéři 171 centimetrů vysokého univerzála pravidelně střídali v záloze i na hrotu.

Hvězdnou sezónu Matušovič zažil loni. Pod trenérem Františkem Komňackým se ve dvojici s Markem Heinzem stali nejúdernější ligovým duem a pomohli Ostravě devětadvaceti brankami k zisku titulu.

Jako odměna za výborné výkony přišla nominace reprezentačního kouče Karla Brücknera na soustředění před mistrovstvím Evropy, do konečné nominace se ale Matušovič neprobojoval. Svůj první start za národní tým si tak v případě nominace odbyde jako hráč Sparty.

Sparta velkou výzvou

"Sparta je pro mě velikou výzvou, tu šanci tady chci chytit za pačesy. Rád bych se jednou dostal třeba do reprezentace a zahraničí, ale nejprve něco musím dokázat ve Spartě," řekl Matušovič, který na Letné pózoval s dresem číslo 28.

Akvizicí Miroslava Matušoviče aktivita Sparty na přestupovém trhu nekončí. Na Letné by rádi přivítali ještě jednoho hráče z domácí soutěže na hostování. Podle všeho dál trvá zájem o levého obránce Slovácka a reprezentační jednadvacítky Michala Kadlece.

Klub podle šéfa Sparty Daniela Křetínského údajně pracuje pro změnu na jednom velkém odchodu. Konkrétní ale být nechtěl. "Je možné, že k takovému transferu dojde, máme nějaké nabídky. Neříkám však, že se to opravdu stane. Není to pro nás životně důležité," řekl Křetínský. Zároveň vyvrátil spekulace o tom, že by Sparta chtěla prodat brankáře Jaromíra Blažka. "Spíš inklinujeme k tomu, že Jarda zůstane dál ve Spartě," dodal.

Sparťané v sobotu vyrazí na herní soustředění do Španělska, kde by měl mít trenér Hřebík kádr, se kterým vyrukuje do jarních ligových bojů. Proto vedení bude řešit otázku avizovaného zúžení sestavy. "Odejde pět až sedm hráčů. K té zásadní selekci dojde na konci týdne, kdy končí přestupní termín v Evropě. Ta druhá může přijít na řadu později, protože přestupní termín v Rusku trvá déle," naznačil Křetínský.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice