Hlavní obsah

Matušovič: Na Baník nikdy v životě nezapomenu

PRAHA

Příchod Miroslava Matušoviče do Sparty se stal největší přestupovou událostí zimy na českém fotbalovém trhu. Bývalá ofenzivní opora Baníku Ostrava se Spartě upsala na tři a půl roku a chce dokázat, že se novému zaměstnavateli vyplatí. Matušovič dále v rozhovoru pro deník Právo prozradil, co mu říkal trenér Hřebík nebo proč bude nosit stejné číslo jako Marek Heinz.

Článek

Co pro vás znamená přestup do Sparty? Je to obrovská výzva. Na Baník nikdy v životě nezapomenu, zejména na loňskou mistrovskou sezónu. Ale teď jsem ve Spartě a to je pro mě obrovská výzva. Hlavně se chci rychle dostat do sestavy. Udělám maximum pro úspěch mého nového klubu.

Fanoušci Baníku nesou váš přestup hodně nelibě. Poškrábali vám auto a ukradli registrační značky. Překvapila vás taková reakce? Spousta lidí mně přálo, aby se mi dařilo. Uvědomují si, že je to pro mě šance. Ale zaznamenal jsem i mnoho negativních ohlasů, včetně poničeného vozu. Jenže tohle je moje práce. Fanoušci se s tím musí smířit. Teď jsem ve Spartě a budu chtít dokázat jejím fanouškům, že právem.

Jaký byl váš víkendový program? Přijel jsem do Prahy už v neděli. Jednali jsme o smlouvě, přespal jsem v hotelu. V pondělí dopoledne jsem absolvoval zdravotní testy. Nikdy jsem neměl žádný závažný problém, takže jsem neměl obavy. Pak jsem byl na pohovoru u trenéra Hřebíka a následně si v kabině s každým z hráčů podal ruku. Odpoledne jsem absolvoval první trénink.

Co vám říkal trenér Hřebík? Vzal si mě stranou a řekl mi, že každý trenér má své představy, koho by chtěl mít v mužstvu. Jsem rád, že mu vedení vyhovělo a já mohu být ve Spartě. Pak mi pustil video ze zápasu Sparty s Leverkusenem. Ukazoval mi, co od fotbalu čeká.

Nebojíte se konkurence, která vás ve Spartě čeká? Nepochybně budu mít fofry a budu muset dokazovat svoje kvality a makat. Vím, že to nebudu mít lehké. Ale jsem připraven se s tím poprat. Beru to jako krok kupředu. Kdybych se bál, nemohl bych přestoupit nikam.

Cítíte, že ze Sparty budete mít větší šanci na reprezentační dres? Fotbal dělám proto, že ho mám rád. Chci odevzdat stoprocentní výkony pro Spartu a nepřemýšlím o národním týmu. Dívám se na svoji budoucnost a tohle je šance, která mi může pomoct. Mohu se dostat do Champions league, někdy možná do zahraničí. A třeba i do reprezentace. Všechno souvisí s tím, jak budu hrát.

Smlouvu jste podepsal na tři a půl roku. Je lukrativnější než předchozí v Baníku? To nechci komentovat. Přišel jsem kvůli fotbalu, abych se ukázal.

Vybral jste si číslo dvacet osm. Proč? Moje jedenadvacítka, kterou jsem nosil v Baníku, byla obsazená, takže jsem dostal na výběr z několika dalších možností. Vzpomněl jsem si na Marka Heinze, jemuž se s tímto číslem v minulé sezóně dařilo v Baníku, proto taková volba.

Reklama

Související témata: