Hlavní obsah

Oceněný Nedvěd věří, že reprezentace uspěje se silnou Itálií

Pavel Nedvěd v pondělí přebral ocenění pro nejlepšího hráče dvacetileté historie samostatné české ligy a v pátek zase bude fandit národnímu týmu v důležitém duelu kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Itálii. Zápas bude pro Nedvěda, současného člena vedení Juventusu Turín, obzvláště pikantní. Nedvěd ale věří, že česká reprezentace proti úřadujícím vicemistrům Evropy může uspět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý reprezentační kapitán Pavel Nedvěd přebral na galavečeru v Praze ocenění pro nejlepšího hráče dvacetileté historie samostatné české ligy.

Článek
Fotogalerie

"Zůstávám českým fanouškem a kluci to snad zvládnou. Jinak bych s těma Íčkama nevydržel," smál se Nedvěd po pondělním galavečeru Ligové fotbalové asociace k 20. výročí Gambrinus ligy. Nedvěd je i v Itálii usazený od roku 1996, kdy z pražské Sparty zamířil do římského Lazia. Od roku 2001 hájil barvy Juventusu, kde je teď zase vysoce postaveným funkcionářem.

Držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy z roku 2003 má ale dokonalý přehled i o českém fotbale, vzájemnou páteční bitvu obou reprezentací si tak v pátek ujít nenechá. Byť je Itálie, vedoucí tým kvalifikační skupiny B favoritem, Nedvěd Čechy nepodceňuje.

"Bude to otevřený zápas. Italové to tady nebudou mít lehké, což nároďák na Spartě hodněkrát potvrdil. Není se čeho bát. I když to bude asi rozhodující zápas ve skupině. Kluci hlavně musí mít čisté svědomí, že odevzdali všechno," uvedl Nedvěd.

Nedvěd: Snad se do Brazílie český nároďák podívá

Podle něj pro českou reprezentaci stále není zapovězená cesta na na závěrečný turnaj do Brazílie v příštím roce. Byť tým kouče Michala Bílka už ve třech z pěti zápasů ztratil body. "Můj sen je jet se podívat do Brazílie, tak snad se tam podívá i český nároďák," řekl Nedvěd.

Pondělní slavnostní vyhlášení anket české ligy si viditelně užil. Kromě ceny pro nejlepšího hráče si odnesl i cenu pro nejlepšího záložníka. Tu přebral z rukou Tomáše Rosického, s nímž v národním týmu odehrál nespočet památných zápasů. Ale Nedvěd neviděl rád jen záložníka Arsenalu, užil si po dlouhé odmlce setkání i s dalšími bývalými spoluhráči.

"Bylo to skvělé, ani jsem to takové nečekal. I když na některých záběrech z minulosti se člověk už ani skoro nepoznával. Je fakt, že někteří kluci jsou i trochu nafouklí. Ale to je normální, když už není tolik pohybu. Sám to dobře vím," žertoval Nedvěd.

Reklama