Hlavní obsah

Trenérem fotbalistů Slavie zůstane Petrouš. Novým generálním ředitelem se stal Šeterle

Trenérem fotbalistů Slavie Praha zůstane i v příští sezóně Michal Petrouš, který tým vedl v posledních pěti duelech uplynulého ligového ročníku. Klub se s ním ve středu dohodl na pokračování spolupráce. Kompletní složení realizačního týmu oznámí Slavia na začátku letní přípravy. Změna naopak nastala na postu generálního manažera, kde Zbyňka Kusého nahradil Jaromír Šeterle.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš.

Článek
Fotogalerie

Petrouš si setrvání na slávistické lavičce vysloužil povedeným závěrem uplynulé sezóny. Poté co nahradil Petra Radu, dokázal s týmem vyhrát čtyři zápasy po sobě a prohrál až v posledním kole v Jihlavě. Slavia zakončila sezónu na sedmém místě.

"Ohromně si toho vážím. Po tak krátkém období mám tu čest podruhé trénovat Slavii," uvedl v tiskovém prohlášení Petrouš. "Musím říct, že je to také obrovská zodpovědnost. Slavia čeká delší dobu na úspěch, moc bych si přál, abych u něj mohl být. Abychom to spolu s klukama pro Slavii vybojovali," dodal Petrouš.

Pokus o nejvyšší příčky

Věří, že Slavia má na to, aby se v příští sezóně poprala o nejvyšší příčky. "Musím se přiznat, že mě hrozně nabilo posledních pět kol. Kádr nemáme špatný, věřím, že budeme úspěšní. Pokusíme se prát o příčky nejvyšší," dodal Petrouš.

Třiačtyřicetiletý Petrouš začne novou sezónu jako hlavní trenér slávistického "áčka" už podruhé. Pražany vedl už v době největší krize, kdy se řešilo, zda klub kvůli existenčním ekonomickým problémům udrží první ligu. V říjnu 2011 ho tehdy nahradil František Straka.

V 26 zápasech na slávistické lavičce dosáhl Petrouš na jedenáct výher a devět remíz. Pouze v šesti případech pod ním Pražané prohráli.

Šeterle je novým generálním manažerem Slavie

Novým generálním ředitelem klubu se stal Jaromír Šeterle. Nahradil Zbyňka Kusého, který v klubu po ročním působení končí. Šeterle, který v sobotu na valné hromadě neúspěšně kandidoval na místopředsedu Fotbalové asociace ČR, se vrací do Slavie po čtrnácti letech.

Reklama

Související témata: