Hlavní obsah

Boleslavský bek Rosa si přetrhl achillovku, čeká ho dlouhá pauza

Fotbalový obránce Mladé Boleslavi Antonín Rosa si v pondělním přípravném utkání proti druholigovému Varnsdorfu přetrhl Achillovu šlachu a přijde nejméně o celou podzimní část nejvyšší soutěže. Rosa, který do Boleslavi zamířil v létě z Teplic, se v úterý podrobil operaci a bude asi půl roku mimo hru.

Foto: www.fkmb.cz

Zraněný Antonín Rosa si minimálně do konce roku za Mladou Boleslav nezahraje.

Článek

"V našem případě už jde trochu o prokletí, vážná zranění naše hráče pronásledují až neskutečným způsobem," řekl tiskový mluvčí mladoboleslavského klubu Jiří Koros. Narážel na to, že v minulé sezóně Středočeši postrádali kvůli dlouhotrvajícím zraněním až sedm hráčů.

A než odstartoval letošní ročník, vypadl z plánů kouče Ladislava Mináře Rosa. Vážné zranění si v duelu s Varnsdorfem přivodil bez cizího zavinění.

Boleslavští si tak neradi vybavují loňský srpen, kdy těsně před sezónou vyřadily zranění kolen obránce Michala Smejkala, Adriana Rolka a také útočníka Jana Chramostu.

Od Rosy si přitom v Mladé Boleslavi dost slibovali, sedmadvacetiletý zadák měl vyztužit obranu mužstva. Místo toho zamířil na operační sál v pražské nemocnici Na Františku a klubový lékař Miroslav Sinkule mu rupturu achillovky vyspravil. Rosa bude mít šest týdnů sádru, pak začne zvolna s rehabilitací.

Reklama

Související témata: