Hlavní obsah

Fotbalisté Olomouce mají za cíl postup do pohárové Evropy

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc chtějí v nové sezóně první ligy zaútočit na postup do pohárové Evropy. A to ať už umístěním do třetího místa v lize, nebo přes Pohár České pošty. Pomoci k tomu mají zkušené posily Vlastimil Vidlička, Ivan Lietava či talentovaný Kamil Karaš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sigmy Olomouc pomýšlí na pohárové příčky.

Článek

"Během léta jsme tým vhodně doplnili. Odešli sice Hořava s Janotkou, ale jinak zůstal kádr pohromadě. Proto je náš cíl hrát evropské poháry ať už z ligy, nebo z poháru. Chceme o ně bojovat a také do nich postoupit," řekl na dnešní tiskové konferenci generální manažer Sigmy Zdeněk Psotka.

Také podle trenéra Martina Kotůlka je reálné, aby hanácký celek zlepšil páté místo z minulé sezóny. "Tím, že se nám podařilo posílit v obraně, v záloze i na hrotu, máme mužstvo minimálně stejně silné jako vloni. Proti cíli, které nám stanovilo vedení, nemám výhrady. Budeme bojovat, abychom poháry uhráli," dodal Kotůlek. Za největší soupeře považuje kromě Sparty s Plzní také Liberec a Mladou Boleslav.

Rozpočet navýšen nebyl

I přes pohárové ambice nedošlo k navýšení rozpočtu, který zůstal na 80 miliónech korun. "Záměrem je ekonomická stabilita, nedlužit nikomu. Také se připravujeme na dostavbu stadiónu pro ME jednadvacítek v roce 2015, abychom splnili podmínky," doplnil Psotka.

Aktuální kádr Sigmy prý ještě není uzavřený a je možné, že dva hráči odejdou na hostování. "Ideální složení kádru je 20 hráčů do pole a tři brankáři a my máme o dva hráče více. Jenže Vidlička ještě trénuje po zranění, Lietava je po kondičním výpadku. Takže teď necháme kádr širší a pak se rozhodneme, jestli pustíme zkušenějšího hráče do ligy, nebo mladšího třeba do druhé ligy," řekl Psotka.

Právě nemožnost zapracovat během přípravy posily do sestavy je jedinou komplikací, se kterou se trenér Kotůlek musí na startu sezóny vypořádat. Průběžně bude docházet i ke změně stylu hry. "Chtěl jsem hrát hodně důrazně, ale přišli i techničtí hráči, tomu to budeme muset přizpůsobit. O sestavě mám jasno z 80 procent, dva posty ještě řeším," dodal Kotůlek.

Sigma vstoupí do sezóny s novými dresy, na jejichž návrhu se podíleli i fanoušci. "Fanoušci navrhli tři typy dresů, na základě klubových barev. Chceme být výkladní skříní Olomouce i Hané, proto je tam hodně zlaté, která je barvou Hané," vysvětlil Psotka.

Reklama

Související témata: