Hlavní obsah

VIDEO: Slavia angažovala missku a s podpisem Pepiho Bicana na dresu hodlá atakovat čelo ligy

Návrat do evropských pohárů? Tento cíl nechtějí v Edenu za boha vyřknout. Přesto je cítit, že fotbalová Slavia má dost přešlapování ve středu tabulky a ještě níže. Chce zpátky alespoň do první pětky – a odtud už je do pohárů blízko. K návratu do popředí Gambrinus ligy má pomoci i podpis legendárního kanonýra Pepiho Bicana, který se na startu nové sezóny čerstvě objevil na sešívaných dresech.

Fotbalová Slavia představila nové dresy.Video: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Čeká je pachtění zpátky na vrchol, a tak je každá posila dobrá. Třeba Aneta Vignerová, Miss ČR 2009, která představila nové dresy. Třeba Pepi Bican, jehož autogram na dresu má v roce 100. výročí narození nejslavnějšího slávisty jeho následníky motivovat.

„Je to obrovská legenda. Byl bych rád, kdybychom našli v této sezóně hráče, který by dal stejně gólů... Můžeme si vzít příklad z celého Bicanova příběhu a odvádět co nejlepší výkony," slibuje kapitán Karol Kisel.

Dresy Slavie už nebudou prázdné jako v minulé sezóně. Na prsou se nově objeví loga hlavních partnerů, sázkové kanceláře Chance a letecké společnosti Travel Service. I to je známka, že červenobílí chtějí výš.

„Konkrétní cíl neřeknu. Jsme teprve dva roky po období, které bylo popsáno jako stav klinické smrti - není tedy reálné mluvit dokonce o titulu. Když budeme bojovat v lize mezi pěti prvními o poháry, bude to úspěch. Neměli bychom hrát druhé housle," věří generální ředitel Jaromír Šeterle. Rozpočet na sezónu se pohybuje kolem 110 miliónů korun.

Rajnocha by trenér Petrouš bral

Kádr je před páteční premiérou s Baníkem Ostrava fit až na stopera Dobrotku, který už začal po zlomenině rehabilitovat a zahodil berle. „Do měsíce by se měl zapojit," očekává trenér Michal Petrouš.

Testované obránce Kiidrona a Krejčího klub neangažoval, zkušeného stopera by však kouč rád ještě rád získal. Třeba exreprezentanta Rajnocha, který je volným hráčem.

„Mluvil jsem s ním dvakrát. Honza preferuje zahraniční angažmá, čeká na nabídku. Zatím jsme to uzavřeli, dáváme šanci vlastním hráčům. Ale je to typ, který hledáme," říká Petrouš.

Posilami jsou zkušený navrátilec z Anglie brankář Černý a záložník Štěpán z Hradce. „V Anglii je běžné sázet na dva zkušené gólmany. Pokud jde o Štěpána, po sezóně skončilo hostování Vošahlíkovi a hledali jsme náhradu. Na seznamu byl Štěpán od začátku a jsme rádi, že jeho příchodem je post pravého záložníka zdvojený," pochvaluje si slávistický kouč.

Reklama

Související témata: