Hlavní obsah

Fotbalisté Brna pod Kotalovým vedením zlepšovali herní disciplínu

Kouč fotbalistů Brna Václav Kotal má v novém působišti za sebou osm dnů, v nichž se zaměřil především na zlepšení herní disciplíny. Po sérii pěti porážek vystřídal Kotal na pozici trenéra Zbrojovky Ludevíta Grmelu. Smlouvu zatím nepodepsal, tvrdí však, že je s vedením klubu dohodnutý a jde jen o formalitu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nový trenér brněnských fotbalistů Václav Kotal na tréninku před utkáním 8. kola první ligy Dukla Praha - Zbrojovka Brno. Vpravo je odvolaný kouč Ludevít Grmela.

Článek

Brňané se po výsledkových nezdarech propadli na předposlední místo ligové tabulky, hůř na tom je už jen nováček ze Znojma. "Příchod nového trenéra v rozehrané soutěži není jednoduchý. Snažili jsme se navázat s týmem kvalitní kontakt. Vysvětlili jsme si, k jakým změnám by mělo dojít ve způsobu hry," poznamenal na středečním setkání s novináři Kotal.

Jeho první sondou do krizí zmítané Zbrojovky bylo páteční přípravné utkání s lídrem slovenské nejvyšší soutěže Senicou. Brno vyhrálo 1:0 a nový kouč chce na tomto výsledku stavět další plány.

"Zápas potvrdil, že hráči náš záměr pochopili. Plnili svěřené úkoly a odehráli kvalitní utkání. Pokud by se podařilo tento výkon i s výsledkem zopakovat nyní v pátek v Praze na Dukle, tak bychom byli spokojeni," uvedl Kotal.

Další otázky na téma okamžitého zlepšení týmu ale odmítl. "Je předčasné říkat, co se změnilo. Na to je hodně krátká doba. Osmdesát procent trenérů pracuje podobně. Nic nového nepřinášíme. Náš příchod by měl být pouze psychickým impulzem pro hráče, že se po pěti porážkách chtějí ukázat v lepším světle. A přesvědčit veřejnost i trenéra, že předcházející špatné výsledky byly z kategorie smolných. Situaci si hráči uvědomují a chtějí se z ní co nejdříve dostat," řekl Kotal.

Potřebuje kvalitního obránce

Kontrakt s vedením brněnského klubu zatím ještě nemá uzavřený. Podobně je na tom i nová posila Roman Fischer, jenž je hráčem Senice a přichází z hostování v Karviné, kde nedostával příležitost. Fischera se chystá vedení Zbrojovky zaregistrovat ve čtvrtek, kdy by měl uzavřít smlouvu i Kotal. "Návrh smlouvy mám. Ještě jsou dva dny času. Jsme předběžně dohodnuti a jedná se o formální otázku, podepsat a zaregistrovat smlouvu," řekl Kotal.

Společně s vedením klubu uvažuje v závěru přestupního termínu o případném dalším doplnění kádru, který trápí zranění. "V útoku máme hráčů dostatek. Ještě bychom potřebovali jednoho kvalitního obránce. Bude záležet na pátečním výsledku s Duklou," připustil Kotal.

Reklama

Související témata: