Hlavní obsah

Příbram si bude stěžovat, Starka pošle svazu faktury

Vedení příbramského fotbalu si bude stěžovat na sudího Libora Kovaříka, který v neděli rozhodl odložit prvoligový zápas mezi domácí Marilou a Slovanem Liberec. Ředitel klubu Jaroslav Starka navíc hodlá vedle stížnosti na sudího poslat svazu k proplacení faktury na tři sta tisíc korun. Kovaříkův verdikt označil Starka za nesmyslný, také ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas si myslí, že se hrát mělo.

Foto: Archiv

Příbramský podnikatel Jaroslav Starka

Článek

Sudí Kovařík před utkáním v Příbrami prohlásil, že terén je nezpůsobilý, a rozhodl, že se zápas hrát nebude. "Třicet procent hřiště bylo pod ledem. Souboj by mohl ohrozit zdraví hráčů," řekl Kovařík.

Jeho výrok však přijali jen zástupci Liberce. Starka byl naopak rozezlen na nejvyšší míru. "Uklízeli jsme deset dnů, a pak přijde nějaký mladý nezkušený rozhodčí, který zatím odpískal jedno ligové utkání za zavřenými dveřmi, a rozhodne, že se hrát nebude," prohlásil příbramský šéf. "Pokud se rozhodčí bál, tak v lize nemá co pohledávat," dodal Starka.

Situaci v Příbrami srovnal s Drnovicemi, kde se o odložení zápasu rozhodlo už v pátek. "Drnovice se na odklízení sněhu vykašlou, ale tady tvrdě pracovalo osmdesát lidí deset dnů a připravili terén tak, aby se na něm dalo hrát," řekl Starka.

Názor Starky podpořili Valeš s Lubasem

Odvolával se i na to, že jeho názor podpořili delegát zápasu Valeš a šéf ligy Lubas. "Já jsem v Příbrami byl, hřiště si dvakrát prošel tam i zpět. Osobně se domnívám, že ten terén byl hratelný, mohlo se hrát a hrát se mělo. To je však můj názor," řekl Lubas.

Šéf soutěže uvedl, že proti některým jiným stadionům byl v Příbrami terén v dobrém stavu. "Viděl jsem ukázky z německé bundesligy, v televizi i mnoho zápasů z Moskvy z Ligy mistrů a oproti tomu byl v Příbrami noblesní terén. Lidé tam týden makali, terén byl zmrzlý, ale ne pod ledem. Ctím však svaté právo rozhodčího, který takto rozhodl," dodal Lubas. Starkovu hrozbu s fakturou příliš komentovat nechtěl, míní, že tento krok nemá smysl.

Předseda komise rozhodčích Jaroslav Melichar verdikt svého podřízeného hájil. "Rozhodčí Kovařík vycházel ze svých pravomocí a dosud platných norem. Odložit utkání kvůli nezpůsobilému terénu je jeho svaté právo a on má v takovém případě konečné slovo. Já jeho rozhodnutí musím respektovat," řekl Melichar.

Chápe nicméně rozčarování pořádajícího klubu, který pro odehrání zápasu udělal maximum a stálo ho to spoustu peněz. "V budoucnu by možná stálo za zvážení, zda by se neměl změnit výklad norem, kdy by se braly v potaz i vyjádření asistentů a delegáta," dodal Melichar.

Reklama

Související témata: