Hlavní obsah

Zlatý bod, liboval si po remíze s Plzní kouč Dukly Kozel

Karel FeltPrávo

Fotbalisté Dukly popáté v řadě neprohráli a po rozpačitém podzimním začátku pražský tým opět stoupá tabulkou vzhůru. Trenér Luboš Kozel byl po sobotní bezbrankové remíze se silnou Plzní spokojený a získaný bod nazval zlatým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadumaný trenér Dukly Praha Luboš Kozel - ilustrační foto.

Článek

Jak jste spokojený s remízou?

Velice spokojený. Vezmeme-li v potaz sílu Plzně, pak my jsme sem jeli s pokorou a cílem to prostě zkusit. To znamená dobře bránit, být aktivní, nesnažit se zalézt, ale naopak napadat rozehrávku domácích, aby se Plzeň nedostala ke své typické hře. To se nám podle mě dařilo. Samozřejmě k tomu, abychom na trávníku Viktorie uspěli, je potřeba i štěstí. To jsme měli hlavně v první půli, kdy domácí nastřelili tyč, a následnou dorážku Božič stihl vykopnout z brány. Kdybychom inkasovali, byl pro nás zápas těžší, ale bod je zlatý a zároveň odměnou za naši práci a aktivitu.

Mrzí hodně neproměněné šance, které jste si vytvořili?

V první půli měl jednu Mareš, ale po změně stran jsme se dostali pod větší tlak, domácí přikládali pod kotel střídajícími hráči. Cením si naší kvalitní defenzívy. Domácí jsme do vyložených šancí nepustili. My jsme se dostali k několika protiútokům, ale jejich řešení nebylo dobré. Pospěch šel sám přes Hubníka, vedle sebe měl volného Néstora, ale bohužel mu nepřihrál, i když to byla jednoduchá situace.

Budete mu špatné řešení situace vyčítat?

Nebudu, protože on si to uvědomil sám. Když zvedl hlavu, uviděl, že Néstor byl v lepší pozici. Přiznal mi, že ho v první fázi neviděl. Pospěch je koncový hráč, který hledá finální řešení sám. V souboji jeden na jednoho se snažil protihráče obejít. V takové situaci může řvát kdokoliv, ale on prostě nevidí a neslyší. Škoda pro nás. Kvalitnější hráč by možná dokázal v téhle situaci zvednout hlavu a řešit situaci líp. Pospěch ale pracoval dobře po celý zápas, byl hodně nebezpečný a stopeři Plzně s ním měli spoustu práce.

Plzeň málokdy vyjde ze zápasu bez vstřeleného gólu...

To je pravda, o to víc si cením naší defenzívy.

Do jaké míry jste počítali s únavou Plzně po jejím úterním zápase s Manchesterem City?

Prakticky vůbec. Hráli v úterý, do soboty měli času dost. Několikrát už jsme viděli, že to zvládají. V tomto rytmu hrají od začátku července. Navíc před těmito zápasy byla pauza, takže si někteří hráči odpočinuli. Navíc jsou na rytmus dvou zápasů v týdnu už zvyklí. Nemyslím si, že by v sobotním utkání hrála únava nějakou roli. Když jsme tu hráli minule, měli program daleko těžší a dali nám čtyři góly. My jsme ale hráli celý zápas o deseti bez vyloučeného Vorla.

Po slabším rozjezdu jste pět kol neprohráli. Do jaké míry to souvisí s příchodem nových hráčů v posledních týdnech?

Věřím, že hráči, kteří přišli, mužstvu pomůžou. Jedná se o kvalitní, dynamické fotbalisty. To nám v úvodu podzimu chybělo, navíc jsme měli problémy se zdravím našich ofenzivních hráčů. Z těch nových zatím naskočil stabilně Jakub Mareš, Marek Hanousek jako kmenový hráč Plzně proti svým hrát nemohl, ale mužstvu jistě pomůže v dalších zápasech. Milan Černý se zatím do hry nezapojil, protože není zdravotně úplně v pořádku. Důležité je, že mužstvo si sedlo a s každým dobrým výsledkem jde sebevědomí hráčů nahoru. Potěšilo mě, že v konfrontaci s Plzní jsme byli tentokrát konkurenceschopní.

Reklama