Hlavní obsah

Mistr vydřel na Vysočině tři body, přišel ovšem o obránce Limberského

Jihlava

Další ztrátu už nedopustili, byť k ní nebyli daleko. Fotbalistům Plzně zachránil výhru 2:1 v předehrávce 10. kola Gambrinus ligy v Jihlavě střídající Bakoš. Na vítězný gól mu přihrál Kolář, který rovněž přišel na hřiště až v průběhu střetnutí. „Pamatuju se, že už jednou jsme takhle po příchodu z lavičky s Danem Kolářem utkání rozhodli. Tak jsme si to zopakovali,“ zářil Marek Bakoš.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zraněný obránce Plzně David Limberský odchází z hrací plochy.

Článek

„Jsme hrozně rádi, že jsme duel na Vysočině zvládli. Po domácí ztrátě s Duklou jsme nutně potřebovali naplno bodovat. Lehké jsme to neměli, domácí zejména do přestávky bojovali velice statečně. Trefil jsem se po delším čase. Snad už budu zdravý a bude mi to zase padat mnohem častěji," doufal slovenský forvard.

Trenér Viktorie Pavel Vrba uznal, že tým z Vysočiny byl v prvním poločase lepší. „Do pauzy nás Jihlavští předčili kombinačně a my jsme měli veliké štěstí, že po vyrovnání na 1:1 nepřidali další branku. Ta by byla asi pro vývoj střetnutí klíčová. Naštěstí jsme šli do kabin za nerozhodného stavu a po změně stran jsme už byli lepším mužstvem. Vylepšili jsme mezihru a naši hru taky výrazně oživili střídající Bakoš s Kolářem," pochvaloval si Vrba.

Limberský nestihne Ligu mistrů

Jeho celek ovšem přišel o reprezentačního obránce Limberského, který se už ve 20. minutě zranil a musel být vystřídán. „Teprve se ukáže, zda má stehenní sval jen natažený nebo natržený. V každém případě však ve středečním zápase Ligy mistrů s CSKA Moskva v Petrohradě bude na devadesát devět procent chybět," litoval Vrba ztráty opory.

Jihlavský kouč František Komňacký mínil, že jeho tým odehrál nejlepší poločas za dobu jeho působení na Vysočině. „Vytvořili jsme si proti obhájci titulu víc šancí, škoda, že jsme ještě aspoň jednu neproměnili. Ve druhé půli jsme se ovšem dostali pod značný tlak. Nedařilo se nám včas napadat protihráče a nedostávali jsme se již do rychlých brejků. Bylo už jen otázkou, zda se nám podaří udržet stav 1:1, anebo inkasujeme. Bohužel jsme gól obdrželi, ale rozhodně se nemáme za co stydět. Mistrovi jsme byli velmi důstojným protivníkem," našel Komňacký klad na prohraném zápase.

Autor vedoucího jihlavského gólu, útočník Haris Harba, litoval okamžiku z konce prvního poločasu, kdy jeho mužstvo hosty přečíslilo, avšak nadějnou akci neumožnil zrealizovat sudí Proske ukončením prvního poločasu, přestože do jeho vypršení ještě několik vteřin scházelo.

„S tím bohužel nic nenaděláme. V utkání nám celkově chybělo víc štěstí. Naše postavení v tabulce není lichotivé, ale po reprezentační přestávce musíme zabrat a ve zbývajících šesti kolech nasbírat co nejvíc bodů," plánoval Harba.

Reklama