Hlavní obsah

Zlomil nás třetí gól, litoval kouč Weber po debaklu Klokanů v Teplicích

Teplice

Nakonec výsledkový debakl, ale nikoliv totální selhání, jak by snad mohl napovídat výsledek 1:5. I tak se dá hodnotit vystoupení fotbalistů Bohemians Praha 1905 na teplických Stínadlech v 10. kole Gambrinus ligy. Ačkoli domácím hodně vzdorovali, opouštěli „klokani" hřiště se svěšenými hlavami. „Zlomil nás až třetí gól," domníval se trenér Jozef Weber.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Jozef Weber.

Článek

Jak jste viděl zápas na půdě třetího celku tabulky?

Až do šedesáté minuty jsme byli Teplicím rovnocenným soupeřem. Do té doby jsme přispěli k solidní kvalitě utkání. Díky vlastní aktivitě se nám dařilo pozlobit favorita a rozhodujícím momentem byla až třetí branka. Na naše hráče padla zbytečná frustrace, nebyl totiž důvod rezignovat. Takže konec utkání a jeho výsledek kazí dojem z našeho výkonu.

Čím vás tepličtí fotbalisté v celkovém součtu nejvíc předčili?

Je potřeba říci, že Teplice jsou v laufu. Daří se jim. Mají kvalitní ofenzivní hráče. Přesto mě o přestávce nenapadlo, že nás porazí takhle vysoko. Jenže domácím postupně takříkajíc narostla křídla a pro nás už bylo složité čelit jejich souhře. Tepličtí jsou prostě v takové formě, že se dají eliminovat jen maximální snahou. Jakmile jsme se nechali zatlačit, měli jsme problém, jak soupeře zastavit.

Co říkáte na některé individuální výkony teplických hráčů?

V průměrných celcích české ligy chybí nadstandardní fotbalisté. Teplice je mají v ofenzivně laděných cizincích, kteří přinášejí jiný způsob hry. Jsou silní ve hře jeden na jednoho, při obcházení protihráčů a netypickém řešení situací. Skladba teplického mužstva dává předpoklady, že letos bude tenhle tým v tabulce asi hodně vysoko.

Ještě zpět k zápasu. Vyčítáte si něco ohledně vlastní sestavy?

To, že jsem poslal na hřiště v roli střídajícího hráče Moustaphu Ndiayeho. Je to mladík ročníku 1994, který v lize v podstatě začíná. Měl dvě až tři ztráty míče, kdy mu balóny brali siloví hráči soupeře. Bylo to pro něj náročné. Proto jsem ho brzy znovu stáhl ze sestavy. Ne že bych ho chtěl tímto krokem nějak zmuchlat, ale utkání bylo nad jeho síly.

Reklama

Související témata: