Hlavní obsah

Čišovský je zpátky, ale netuší, zda se hned vrátí do sestavy Plzně

Plzeň

Od začátku září byl slovenský fotbalista Marián Čišovský na marodce. Kvůli poraněnému zadnímu stehennímu svalu chyběl stoper Plzni v domácí soutěži i úvodních dvou duelech Ligy mistrů. Teď je zase zpátky, ale jestli naskočí zpátky do základní sestavy, netuší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Marián Čišovský je po zranění zpátky.

Článek

„Je to otázka na trenéra, záleží jen na něm. Nemluvili jsme spolu o tom. Mým úkolem je trénovat a být připraven, když na mě ukáže," tvrdí 33letý zkušený obránce.

I kvůli jeho zranění Viktoria přivedla z Herthy Berlín bývalého reprezentanta Romana Hubníka, takže se v obraně zvýšila konkurence. „Byl to ze strany klubu naprosto logický tah. Jsme ve třech soutěžích a bylo by obrovské riziko hrát dlouhodobě s malým počtem obránců. Roman zapadl výborně, daří se mu a jsem rád, že tu je. Vyšší konkurence není na škodu," zůstává v klidu.

S týmem trénuje Čišovský necelé dva týdny, v sobotu odehrál pohárový zápas v Kladně. „Noha je v pohodě, jsem stoprocentně připraven," hlásil. Pauza byla poměrně dlouhá. „Člověk musí být v první řadě trpělivý. Já se po pár dnech začal cítit dobře, ale k tréninku to prostě nebylo. Příroda se v tomhle oklamat nedá, všechno chce svůj čas," říká třináctinásobný reprezentant Slovenska.

Když mu otrnulo, myslel si, že se vrátí o něco dřív. „Chtěl jsem to zkusit už na zápas Ligy mistrů s CSKA Moskva. Šel jsem trénovat, ale sval jsem začal cítit, tak jsem to včas utnul. Udělal jsem rozumné rozhodnutí a během reprezentační přestávky jsem se dal stoprocentně do pořádku," prozradil.

Nejprve Slavia, pak Bayern

Plzeň čeká v sobotu liga proti Slavii a pak prestižní bitva v Lize mistrů v mnichovské Allianz Areně proti Bayernu. „Abych řekl pravdu, tak mě teď zajímá hlavně Slavia. Máme nějakou ztrátu a doma už si nemůžeme další dovolit," řekl Čišovský.

Na zápas s Bayernem se těší, ovšem nebere to tak, že si ho hráči Viktorie mohou v první řadě užít. „Trenér Vrba nemá rád spojení užít si zápas," usmívá se. „Pro mě je teď Bayern v aktuální formě nejlepší na světě. Půjdeme do zápasu úplně stejně, jako před dvěma lety proti Barceloně, která byla jedničkou tehdy. Bude to šíleně těžké, ale pokusíme se jim cestu za vítězstvím zkomplikovat nebo ještě lépe překazit," nepropadá předem pesimismu.

Čišovský v těchto dnech nemohl nezaznamenat sílící spekulace, že by měl reprezentaci Česka převzít v novém roce současný kouč Plzně Vrba. „Když se hovořilo o možnosti, že by měl jít trénovat nároďák Slovenska, říkal jsem novinářům, že pro Plzeň by to byla škoda a pro Slovensko plus. Teď odpovím úplně stejně. Českou reprezentaci by zvedl," prozradil plzeňský stoper.

Reklama

Související témata: